7-daagse busreis Het hart van de Harz

zaterdag 2 oktober 2021

 
Tijd
start om 08:00 uur
Inschrijfperiode
maandag 6 september 2021 t/m donderdag 30 september 2021
Locatie
Harz-gebied en Berlijn
 

7d-hart-van-de-harz-oad-bus

7-daagse busreis Het hart van de Harz

uitgevoerd door Oad Reizen - vertrek op zaterdag 2 oktober

 

Speciale prijs voor Volharding leden 

€ 499,-   van € 549,-

 

 

Het gebied De Harz in Duitsland, is een fascinerende vakantiebestemming vol met prachtige groene bossen, uitgestrekte natuurgebieden en historische stadjes. Tijdens de reis verblijven we in het centrum van Braunlage, een gezellig stadje met verschillende wandelmogelijkheden, en tevens een kuurpark met prachtige vijvers en fonteinen. In de hele Harz, dus ook in de directe omgeving van Braunlage, kunt u uitstekend wandelen over de goed begaanbare wandelpaden. Voor de liefhebbers is er een gondelbaan die u vanuit de stad naar de omringende bergen brengt.

 

We brengen niet alleen een bezoek aan het meest bekende gedeelte van de Harz rond Braunlage, maar maken uiteraard ook een indrukwekkende tocht door de, tot vóór de Duitse ‘eenwording’, vrijwel onbekende oostelijke Harz. Wernigerode is een historisch stadje met mooie vakwerkhuizen en een pittoresk raadhuis. Vanuit Wernigerode maken we een tocht per stoomtrein door de prachtige natuur.  Ook bezoeken we Goslar, een gezellig stadje met vele goed bewaarde vakwerkhuizen die op de lijst van UNESCO-werelderfgoederen staat en we brengen een bezoek aan het stadje Stolberg.

We nemen ook een kijkje buiten de Harz en rijden naar de fascinerende hoofdstad Berlijn. Tijdens een stadstoer met Nederlandse gids ziet u alle bekende bezienswaardigheden zoals de Branderburger Tor, de Rijksdag en de Gedächtniskirche. Er is dus alle reden om deze gevarieerde Oad-reis te boeken!


PROGRAMMA VAN DAG TOT DAG

Zaterdag 2 oktober

Heenreis

De bus van OAD Reizen brengt u vanaf uw opstapplaats naar het overstappunt in Zeddam, waar u de overige deelnemers ontmoet en gezamenlijk doorreist. Na een kopje koffie vertrekken we vanaf Zeddam (om ca. 09.30-10.00 uur) via een mooie route naar ons hotel in Braunlage, waar we voor het diner aankomen.

 

Zondag 3 oktober

Zuidelijke Harz

De ochtend is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld alvast het gezellige centrum van Braunlage verkennen. Na de lunch in het hotel rijden we via een mooie route naar het Grenslandmuseum Eichsfeld, gelegen bij de middeleeuwse stad Duderstadt. Het museum is gevestigd in een voormalig douanekantoor en was vroeger een grenspost van de DDR.

 

Maandag 4 oktober

Dagtocht Oostelijke Harz

Vandaag kunt u genieten van een fraaie tocht door het deel van de Harz dat in de voormalige DDR ligt. We komen door prachtige natuurgebieden afgewisseld met oude steden en dorpen. Via Elbingerode, Rübeland en door het Bodetal komen we bij de Hexentanz-platz. We zien onderweg de Rappbode Talsperre, het grootste stuwmeer van de Harz. Na de lunch zetten we deze prachtige dag voort met een bezoek aan het schilderachtige stadje Wernigerode. Van hieruit kunt u een leuke tocht per stoomtrein door de prachtige natuur naar Drei Annen Hohne maken (optioneel, kosten ca. € 10 p.p.). Deze historische smalspoortrein wordt voortgetrokken door een locomotief die onverwoestbaar is en neemt u mee over het misschien wel mooiste spoor van Duitsland.

 

Dinsdag 5 oktober

St. Andreasberg

In het gezellige stadje St. Andreasberg herinnert nog veel aan de mijnbouw. De oude zilvermijn in het mijnwerkersmuseum Grube Samson is zeker een bezoek waard. De mijn heeft geen elektriciteit, stoommachines of dieselmotoren, alle noodzakelijke energie werd geleverd zoals dat in de 18e eeuw gebeurde. We lunchen in het hotel, waarna u de middag voor uzelf heeft.

 

Woensdag 6 oktober

Stolberg

Na de lunch brengen we een bezoek aan het stadje Stolberg, ook wel de ‘Parel van de Zuidelijke Harz’ genoemd. In dit kuuroord heerst nog de sfeer van de Middeleeuwen dat gevormd wordt door een gesloten centrum van bijna 400 vakwerkhuizen. Daarnaast geniet Stolberg bekendheid als geboorteplaats van Juliana van Stolberg, de stammoeder van vele Europese vorstenhuizen waaronder het Huis Oranje Nassau.

 

Donderdag 7 oktober

Berlijn

We bereiken rond het middaguur het centrum van Berlijn, hier krijgt u eerst even vrije tijd om7d-hart-van-de-harz-berlijn2 rond te kijken. Hierna maken we een stadsrondrit met aan boord van de bus een Nederlandssprekende gids. Tijdens deze rondrit ziet u vele hoogtepunten zoals de Brandenburger Tor, de Rijksdag, de Potsdamer Platz, de Berlijnse Dom, de Deutsche Oper en de Alexanderplatz, het hart van het voormalige Oost-Berlijn. Het belooft een indrukwekkende dag te worden waarbij u erg veel van Berlijn zult zien! Vanuit het hotel krijgt u een lunchpakket mee en 's avonds kunt u heerlijk op eigen gelegenheid dineren in het centrum van Berlijn.

 

Vrijdag 8 oktober

Dagtocht Goslar

Aan de voet van de dichtbeboste noordrand van de Harz en de 636 meter hoge Rammelsberg, ligt de in 922 gestichte stad Goslar. Deze voormalige Hanzestad heeft tal van historische bezienswaardigheden als de Marktplatz met een 13e eeuwse fontein, het gotische stadhuis en een prachtig gildehuis. Maar ook de Kaiserplatz met het 1000 jaar oude Kaiserpfalz kan niet ongenoemd blijven. U heeft de mogelijkheid om in Goslar de lunch op eigen gelegenheid te gebruiken, deze is vandaag niet inbegrepen. De terugweg gaat via Hahnenklee, van origine een mijnwerkersnederzetting. Hier bezoeken we een prachtige Noorse kerk, een zogenaamde ‘Staafkerk’.

 

Zaterdag 9 oktober

Terugreis

De route terug voert ons naar het bekende stadje Hamelen. Hier maken we kennis met de legende van de rattenvanger. Na de lunch vervolgen we onze weg naar Nederland. Bij het overstappunt in Zeddam staat nog een heerlijk 3-gangen afscheidsdiner voor u klaar. Nadien wordt u weer teruggebracht naar uw opstapplaats.


Uw accommodatie 

7d-hart-van-de-harz-hotel-achtermann

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotel Achtermann ***

Ligging

Dit gezellig familiehotel van de familie Maas ligt direct in het centrum van Braunlage.

Uw kamer

Uw kamer is voorzien van een tv, radio en een badkamer met douche en toilet. Een aantal kamers beschikt over een balkon (hiervoor geldt een toeslag à €25 p.p. bij 2-pk)

De 2-persoonskamers hebben allemaal een 2-persoonsbed.

Extra informatie

 • ontbijt in buffetvorm
 • diner 3-gangenmenu met saladebuffet
 • grillavond bij mooi weer
 • 4-gangen afscheidsdiner
 • gezellige muziekavond

Faciliteiten in uw hotel

 • restaurant (alleen te bereiken via een trap)
 • lift naar de kamers
 • terras met biergarten
 • wifi 

 

 

7d-hart-van-de-harz-stolberg 7d-hart-van-de-harz-andreasberg

7d-hart-van-de-harz-berlijn1

Wat is inbegrepen?

 • busreis per Comfort Class bus o.l.v. chauffeur/reisleider
 • 2-persoonskamer zonder balkon (optioneel kamer met balkon tegen toeslag)
 • verblijf o.b.v. volpension (ontbijt, lunch en diner); lunch eerste dag t/m lunch laatste dag
 • toeristenbelasting
 • inclusief stadsrondrit Berlijn met Nederlandssprekende gids
 • inclusief gezellige muziekavond
 • 2 kopjes koffie/thee bij vertrek
 • 3-gangen afscheidsdiner
 • genoemde excursies
 • busvervoer van/naar uw opstappunt  

Wat is niet inbegrepen?

 • Diner op dag 6
 • Lunch op dag 7
 • Entreegelden, ca. € 20,- p.p.
 • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
 • SGR bijdrage           € 5,00 per persoon
 • Calamiteitenfonds    € 2,50 per boeking


Optioneel bij te boeken:

 • 2-persoonskamer met balkon: toeslag €25 p.p.
 • 1-persoonskamer: toeslag €30
 • 1-persoonskamer met balkon: toeslag €45
 • Optionele excursies (op bestemming bij te boeken)
 • Annuleringsverzekering
  De annuleringsverzekering Basis vergoedt uw kosten wanneer u onverhoopt niet (meer) kunt reizen omdat u vanwege ernstige omstandigheden verhinderd bent. Zowel bij annulering voor vertrek als bij het afbreken van uw vakantie wordt de volledige reissom vergoed. Kosten zijn 6% van de reissom + 21% assurantiebelasting en € 5,45 poliskosten.
 • Reisverzekering Combinatie B Europadekking
  Met deze Combinatie B verzekering bent u in heel Europa verzekerd voor onder meer medische kosten, bagage en voorziene kosten indien u eerder naar huis moet. Kosten zijn € 1,85 p.p. per dag.

 

7d-hart-van-de-hartz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontspannen op weg

De bus van OAD reizen brengt u vanaf uw opstapplaats naar het overstappunt in Zeddam, waar u de overige deelnemers ontmoet en gezamenlijk doorreist om ca. 9.30-10.00 uur.

 

Mogelijke opstappunten regio Den Haag:

 • Naaldwijk, Verdilaan, Busstation Centrum
 • Delft, NS station Zuid, Forensenweg hoek Motorenweg
 • Den Haag, Touringcarhalte Prinsessegracht 4, t.h.v. KABK
 • Zoetermeer, Mc Donalds parkeerterrein, Zilverstraat 2

Wilt u graag mee op deze reis?

Inschrijven dient te gebeuren via de Volharding. Hiervoor vult u onderstaand formulier in (rode knop "inschrijven").
Bij het invullen van uw deelnemers gegevens, maakt u een boeking. Uw gegevens worden doorgestuurd naar Oad en zij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op om de deelnemersgegevens door te nemen en uw boeking te bevestigen. Vervolgens ontvangt u via OAD uw reserveringspapieren en uw factuur. Betaling vóór vertrek. 

 

Mocht onverhoopt het gewenste kamertype niet meer beschikbaar zijn, dan neemt Oad binnen 2 werkdagen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Genoemde voordeelprijs is alleen geldig voor leden van de Volharding.

Bent u nog geen lid?  Vraag dan nu een gratis lidmaatschap aan via  deze link

 

Wilt u graag boeken maar heeft u nog vragen over de reis?

Dan kunt u bellen met het contact center van Oad Reizen via telefoonnummer 0547-28 44 88.

Tijdens werkdagen van 09.00 - 17.30 uur, op zaterdag van 10.00 - 14.00 uur.

 

 

 

Inschrijven
 

De Volharding
Roggeveenstraat 116
2518TT Den Haag

Telefoon

Algemeen/ledenservices                                     070 - 22 10 580
Stichting De Volharding Steun & Toeverlaat        070 - 22 10 581
Stichting De Volharding Raad &  Daad                070 - 22 10 582


Email

Algemeen:        ofni.[antispam].@devolharding.nl
Administratie:   eitartsinimdanedel.[antispam].@devolharding.nl

 

 

Wilt u op de hoogte blijven?

 
Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.