phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print
Blijmaker met Ontmoeter
Blijmakers

Blijmaker en ontmoeter

Ondersteuning
Deze blijmaker geeft 'rust en plezier' aan mijn vader (94) zegt de zoon van de heer Everts, onze Ontmoeter.
Blijmaker en ontmoeter kijken in het magazine

Onze blijmaker is Han (69) die het mooi vindt mensen te helpen en bij te staan en heeft daar zelf duidelijk plezier in. Hij is een makkelijke prater, is creatief therapeut heeft begrip en geduld, en kan goed om gaan met oudere. "Luisteren naar de mensen", daar gaat het om, zegt Han. Vooral mensen in hun waarde laten omdat ouderdom nou eenmaal zijn gebreken kent.

De Ontmoeter, de heer Everts heeft in zijn werkzame leven als zakenman veel gereisd, samen met zijn vrouw die inmiddels is overleden. De herinnering blijft en hij verteld daar graag over. Laat boeken zien waar hij aan meegewerkt heeft met zijn bedrijf. Blijmaker Han leest aandachtig mee, zelfs voor. Prachtig zegt de heer Everts en verteld over de paarden die zijn vader vroeger had. Dan begint Han te zingen. Lili Marleen, en veert de heer Everts nog meer op. Leuk! Vroegere tijden herleven.

Deze blijmaker geeft rust en plezier aan mijn vader
Everts jr.

Zo gaat dat nog even door, tot het tijd is voor een (ouderwets) borreltje. "U ook een", vraagt Everts?" Nee hoor, ik ben aan het werk. O, dan maar weer een glas limonade. Zo verstrijkt de middag waar mensen plezier hebben en blij zijn. D√°t is uiteindelijk, 'waar we het allemaal voor doen', zegt Han.

Tot volgende week dan maar!