phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
COOP sponsort 'Menuutje Blijmaker'
Nieuws

Coöperatie COOP sponsort Menuutje Blijmaker

Ondersteuning
De levensmiddelen coöperatie COOP sponsort landelijk goede doelen en sociale projecten. De winkel in de Prins Hendrikstraat in Den Haag sponsort ons Menuutje Blijmaker. Zo kunnen we iedere maand gratis boodschappen doen om mensen een lekkere en gezonde maaltijd voor te zetten.
Menuutje Blijmaker

De supermarktmanager van de winkel in de Prins Hendrikstraat is Michael Schot (29) Hij is onderaan begonnen met vakken vullen, bezorgen van boodschappen en alles wat er in een moderne supermarkt gaande is. Zijn tienjarige ervaring gebruikt hij nu als een moderne manager die zelfs deel uitmaakt van de zogenaamde 'Talent Pool' van de COOP waar jonge talenten middels opleidingen verder kunnen groeien in de organisatie. 

Hij praat enthousiast over de COOP waar een uitstekende werksfeer is. Dat komt door de open cultuur waar mensen de ruimte krijgen voor ideeën. 'Het is een menselijke organisatie', zegt Michael. Uiteindelijk is de COOP een vereniging met een bestuur, leden en een ledenraad. Net als de Volharding. 'Natuurlijk moet er ook winst gemaakt worden. Echter, de winst blijft in de onderneming en met een eigen vermogen in 2018 van 128 miljoen, is er een sterke financiële basis.

De Coöperatie COOP is eind negentiende eeuw ontstaan (nu 125 jaar geleden) vanuit fabrieksarbeiders die in opstand kwamen tegen de lage lonen en de hoge prijzen van levensmiddelen. Zij begonnen kleine winkeltjes. Hier verkochten zij hun producten aan de leden. Eerst lokaal en later ook regionaal. Zo ontstond de coöperatie COOP en is de basis gelegd voor een sterke organisatie die honderden goede doelen steunt in heel Nederland. Hun slogan is dan ook; "Samen maak je `t verschil'

De Volharding Steun en Toeverlaat is blij met de ondersteuning van Menuutje Blijmaker door de COOP in de Prins Hendrikstraat Den Haag. Bedankt!