phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
De Gouden Wortel voor De Volharding

De 'Gouden Wortel' krijg je niet zomaar!

Media
'Bescheidenheid siert de mens', zegt het spreekwoord, maar er zijn ook mensen die té bescheiden kunnen zijn. Jan Vos en Hans Taal (foto) hebben 'De Gouden Wortel' gekregen voor De Volharding omdat zij vorig jaar begonnen zijn met Het Buurthuis van de Toekomst. Zij zijn er gelaten onder. "Je moet toch altijd mensen helpen', daarvoor hoef je niet altijd een prijs te krijgen. Maar we vinden het wel leuk hoor," lachen zij!
"Je moet toch altijd mensen helpen', daarvoor hoef je niet altijd een prijs te krijgen. Maar we vinden het wel leuk hoor."
Jan Vos
Prijs voor waardering

Hans en Jan zijn  al jaren lid van voetbalclub SVC`08. Samen spraken zij elkaar wat te doen met het clubhuis van de vereniging die overdag niet in gebruik is. Zo is het idee geboren de ruimte ter beschikking te stellen voor sociale projecten. De Volharding organiseert nu samen met SVC`08 gezellige 'beweegdagen' met een lunch, een wandeling een beetje gym, en het vervoer wordt ook geregeld. Dit alles gratis! (Zie elders op de site de Agenda, Beweegdagen).

Jan Vos verteld; "Ter gelegenheid van de verkiezing 2017 werden we uitdrukkelijk uitgenodigd te verschijnen bij de prijsuitreiking wat te maken had met de Gouden Wortel die door de gemeente Den Haag in het leven is geroepen. In 2016 is nagegaan welke ideeën voor de Award in aanmerking zouden komen die in 2017 moeten worden uitgevoerd. Van de 89 ideeën zijn er 10 genomineerd en drie hebben De Gouden Wortel ontvangen". We zijn best een beetje trots op Jan en Hans voor hun inzet om mensen een leuke dag te bezorgen, want daar doen we het tenslotte voor.

Ook vrijwilliger worden bij De Volharding? Meld je aan. Aanmelden