phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
De Haagse Culturele Parade en Festival op 7 juli 2018

Haagse Ouderen actief tijdens negende Culturele Parade en Festival

Op zaterdag 7 juli trekken wij er allemaal op uit voor de Haagse Culturele Parade en Festival. Bijzonder bij de negende editie is de deelname van Haagse ouderen zittend in op geleukte rolstoelen, met kleurrijke vlaggen in de hand of sprekende T-shirts aan van Nirvana De Volharding.

Voor het eerst in de geschiedenis van de gratis toegankelijke Haagse Culturele Parade en Festival doen naast allerlei multiculturele groepen in originele en traditionele klederdracht ook ouderen mee, die slecht ter been zijn. Niet met een wandelstok of in een scootmobiel maar in een rolstoel vergezeld van een begeleider.

Tien enthousiaste ouderen uit de Hindoestaanse gemeenschap hebben zich al aangemeld. Vanwege het multiculturele karakter zijn alle Haagse ouderen welkom om mee te doen. “Meedoen met de parade is niet alleen gezellig maar is ook een dagje tegen de eenzaamheid”, zegt Anita Jagernath, vrijwilliger bij Nirvana de Volharding.

Nirvana de Volharding is nog op zoek naar ouderen die graag mee willen doen in de route van de parade rond het Huygenspark in Den Haag.

Aanmelden van ouderen en of begeleiders kan door het sturen van een email naar joy.bindraban@gmail.com of bel De Volharing 070- 221 05 81

Nirvana de Volharding is onderdeel van de Coöperatie de Volharding en richt zich op de Hindoestaanse gemeenschap. Voor de Parade werken wij samen met Mala Wallage van Florence Zorg en James Owie van Africa Life. Meer informatie over het festival; www.thehagueculturalparade.nl