phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
Nieuws

Gratis maaltijden vanuit Hindoestaanse tempel

Hulpverleners
Zondagmiddag 9 augustus 2020 met buiten 33 graden celsius op de thermometer, staan zo`n dertig vrijwilligers te koken en gratis maaltijden in te pakken in het gebouw van de Hindoestaanse tempel Shri Ram Mandir. Met veel inzet en vrolijkheid. Tenslotte weten ze dat ze mensen blij zullen maken op deze dag en dat geeft een goed gevoel, bij voorbaat.
.

Via diverse leden van de Volharding werden wij opmerkzaam gemaakt van de menslievende acties van deze stichting. Ook omdat onze leden daar gebruik van maken.

In dit geval gaat het om het leveren van gratis maaltijden die volledig worden gesponsord. Oudere, zieken, mensen die het niet zo breed hebben kunnen een beroep doen op de stichting. In dit geval werd er ook nog aan de Kessler stichting geleverd die zich o.a. bezighoudt met opvang van daklozen.

Multicultureel, werd er duidelijk bijgezegd. "Iedereen gelijk", aldus stuwende vrijwilliger in dit project, Radjin Ramdhani", die ondersteunt wordt met de organisatie door zijn actieve zoon Siddharth en zijn aardige aanstaande schoondochter Neina

Hoe werkt het?

Veel contacten lopen via Facebook. Mensen bellen, mailen of sturen een Whats App met hun naam en adres en wordt de maaltijd gratis geleverd. Deze zondag stonden zeven vrijwilligers klaar om maaltijden rond te brengen door de hele stad. Sommige hadden wel 40 adressen die ze 'even' moesten afleveren op deze drukke snikhete dag. Zowaar een prestatie. Er zijn ook mensen die maaltijden af komen halen en ze weer verdelen. 

Dit keer ging het om ruim 400 vegetarische maaltijden. De voorbereiding hiervan duurt enkele dagen. Maar ook de administratie vooraf waar bij wie geleverd moet worden, is een enorme klus en vraagt een goede organisatie.

Deze manier om aan huis te leveren is nu opgezet door de coronacrisis waardoor veel mensen niet de tempel bezoeken waar dan altijd een maaltijd wordt klaargemaakt. Belangeloos en vrijwillig. Gewoon om mensen te helpen die dat nodig hebben.

De stichting is ook actief binnen het sociale domein en organiseert regelmatig bijeenkomsten om mensen op vele manieren bij te staan.

Mooi. Eigenlijk de Volharding gedachte. "Samen voor Elkaar".

Dat is bij Shri Ram Mandir zeker van toepassing. Een groot compliment is op zijn plaats voor deze vredelievende vrijwilligers.

Klik op onderstaande link voor een foto-reportage.

https://devolharding.pixieset.com/shrirammandirmaaltijden/