phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
Presentje voor HOLI viering van Stichting EEKTA
Nieuws

HOLI is feest..!

Media
"HOLI moet gezien worden als een viering waarbij het goede van het kwade overwint. Het staat symbool voor zege van het goddelijke en het goede", schrijft Stichting EEKTA aan haar leden".
.

De Hindoestaanse stichting EEKTA (betekend, Eenheid) is al vijftig jaar actief als stedelijk, sociaal- en cultureel centrum in Den Haag. Zij richten zich op ouderen in met name  het stadsdeel Segbroek, al is uiteraard iedereen welkom.

Onder normale omstandigheden (zonder corona) houden zij zich bezig met ouderenwerk waaronder bestrijding van eenzaamheid, buurt en wijkactiviteiten, kunst en cultuur. En waar nodig allerlei sociale hulp.

"Vooral het samenzijn van onze wekelijkse bijeenkomsten met diverse activiteiten zorgt dat mensen zich betrokken voelen en actief blijven, soms tot hoge leeftijd", aldus Savitri Changoe, die als actieve penningmeester in het bestuur een belangrijke rol speelt.

In het kader van het jaarlijks aankomende HOLI-feest waar afscheid wordt genomen van het oude jaar 2070 (volgens de Indiase jaartelling) heeft de stichting een leuk presentje samengesteld die mede door sponsoring van de Coƶperatie De Volharding/CUVO mogelijk gemaakt is.

Enthousiast werden de pakketjes samengesteld, die op ruim 200 adressen worden afgeleverd door vrijwilligers bij de leden van Stichting EEKTA, die daarmee aandacht en contact houdt met hun leden. Mooi gebaar!

.