phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
Blijmakers

Jonge Blijmaker bij De Volharding

Ondersteuning
Om mensen te helpen hoef je niet per se wat ouder te zijn of van middelbare leeftijd. Dat hebben we ervaren met onze Blijmaker Jonathan (24) die zich als zeer gewaardeerde kracht inzet voor de oudere medemens.

Hoe ben je er zo toegekomen je aan te melden als Blijmaker bij De Volharding? Jonathan; "Vanuit mijn vak als sportbegeleider heb ik veel met mensen te maken. Meestal jongere maar ik merkte langzamerhand dat vooral oudere meer behoefte hebben aan wat meer aandacht, in welke vorm dan ook. Mensen inspireren mij en oudere hebben veel levenservaring wat ik ook gewoon interessant vindt. Zodra je als Blijmaker aan de slag gaat bij jouw klant, de Ontmoeter, reageert men in eerste instantie, 'zo jong, en dan dit werk? Als het ijs eenmaal gebroken is vindt de Ontmoeter het op hun beurt weer prettig een jongere persoon te hebben als begleider en een luisterend oor te hebben. Zo werkt dat aan twee kanten. Heel leuk hoor zegt Jonathan enthousiast. Ik wil graag voor een ander mens iets betekenen!".

Jonathan is actief binnen het sociale domein als sportbegeleider en heeft daar ook zijn opleiding in genoten. Hij werkt voor scholen om feits-verkeersexamens af te nemen en werkt voor de buitenschoolse opvang. Maar houdt zich ook bezig met sportevenementen en de organisatie daarvan. Een actieve jonge man die we graag binnen onze gelederen zien.

Zouden meer jongere interesse kunnen hebben om Blijmaker te worden? Jonathan; "Natuurlijk. Alleen moeten zij er wel van weten. Binnen mijn vriendenkring vinden ze het allemaal mooi wat ik doe en probeer ook hun enthousiast te maken. Of dat lukt? Ik doe mijn best. Voorlopig heb ik het prima naar mijn zin en vooral, de Ontmoeters waar ik kom zijn dik tevreden. Dat geeft veel voldoening. Ik hoop er nog lang mee door te kunnen gaan".

Meer jongeren zouden blijmaker moeten worden. Het geeft veel voldoening om mensen te helpen
Jonathan