phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
Maatregelen bezoeken Blijmakers door Coronavirus
Blijmakers

Maatregelen bezoeken Blijmakers door Coronavirus

Hulpverleners
Door de uitbraak van het Coronavirus adviseren wij onze vrijwillige Blijmakers geen huisbezoek meer te brengen aan onze Ontmoeters tot 28 april 2020. Tot 1 juni mogen er geen evenementen worden gehouden. Wij volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM.

De meest oudere Ontmoeters is een kwetsbare groep. Wij mogen deze niet onnodig in gevaar brengen door bezoeken van o.a. onze Blijmakers of andere vanuit onze stichting. 

Doorbreken van eenzaamheid en sociale contacten zijn voor onze Ontmoeters mede van belang, maar de situatie laat geen andere keuze dat de Blijmaker nu beter alléén telefonisch contact kan onderhouden met de Ontmoeter om het eventuele sociale isolement wat te verlichten. Maar ook om de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.

Ons kantoor is m.i.v.16 maart gesloten tot 28 april 2020. Tot 1 juni mogen er geen evenementen worden gehouden.

Mensen met een hulpvraag kunnen eerst bellen voor een afspraak op 070- 221 05 82. Wij blijven altijd voor u klaarstaan ook in moeilijke tijden.

Alle activiteiten zijn voorlopig afgelast. Ook de servicediensten van het klussenteam zijn opgeschort.

Wellicht ten overvloede alles nog even op rij om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen;                                                                                                                                 

* Blijf zoveel mogelijk thuis

* Doe boodschappen liefst bij één winkel

* 1,50 mtr. afstand houden van elkaar

* Hamsteren heeft geen zin. Er is genoeg voedsel

* Bij verkoudheid, hoesten of keelpijn gewoon thuisblijven. Alléén bij koorts en eventueel kortademigheid, de huisarts bellen. Die zal bepalen welke weg u moet bewandelen.

Waarom deze maatregelen?                                                                                                            

De gezondheid van onze leden- en vrijwilligers en zeker mensen met een verminderde weerstand, willen wij als Coöperatie De Volharding zoveel mogelijk beschermen.

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en zullen regelmatig een update uitvoeren als dit nodig is om u optimaal te informeren. Ook wij volgen de richtlijnen van het RIVM zie de link https://www.rivm.nl/  en de Rijksoverheid.