phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
Mooie kerst en een goed nieuw jaar!
Hulpverleners
De coronacrisis is 2020 zullen we ons nog lang herinneren. Tóch zijn er ook lichtpunten omdat er nu zo aan het einde van het jaar vaccinatie wellicht onze samenleving weer wat meer zal normaliseren.
.

Door John Navarro

Vanaf half maart 2020 kampen wij met een pandemie die de wereld laat zien dat de mensheid niet alles voor het zeggen heeft. Mede doordat we over de hele wereld reizen, verspreiden epidemieën zich razendsnel.

Een van de oorzaken is de opwarming van de aarde en ontbossing wat het verspreiden van virussen bevorderd, volgens diverse deskundigen. De ijskappen smelten, woestijnvorming zorgt voor een exodus van hele Afrikaanse bevolkingsgroepen. Door oorlog, geweld en dictatuur zijn mensen gevlucht naar veiliger oorden wat gezorgd heeft voor 80.000.000 (80 miljoen) vluchtelingen.

Wij klagen dat we dingen die we gewoon zijn te doen nu niet kunnen doen en minimaal moeten uitstellen en verplicht zijn te wachten op betere tijden. Wees eerlijk tegenover jezelf. Is het allemaal wel zo erg? Is het niet de luxe in ons welvarende land wat we missen? Zijn we niet té veel verwent? Kijk eens naar je eigen situatie. Oké. We missen contact, maar ook dat is tijdelijk. Waar zeuren we toch over!?! We zitten in onze warme en beschermde huizen, hebben geen honger en lopen geen oorlogsgevaar. Kijk eens naar andere mensen in de wereld.

Ja. Het is moeilijk als jij je baan verliest. Je zaak, je levenswerk, je toekomst. Nóg erger als je afscheid moet nemen van mensen die je lief zijn die overlijden aan de gevolgen van corona. Of als eenzaamheid op de loer ligt. Zoek dan zélf contact met buren, familie, vrienden. Wacht niet af maar wees proactief. Het zal je helpen. Probeer maar!

De realiteit is ook ...

Ondanks al onze (relatieve) welvaart zijn er meer dan 300.000 kinderen in Nederland die opgroeien in armoede. Zijn er meer dat een miljoen mensen met problematische schulden. Zijn er een miljoen mensen (werkende) die leven van een bedrag op bijstandsniveau. Zeven miljoen mensen maken gebruik van Zorg- en of huurtoeslag, dat is een groep die ook niet rijk is. In 2021 verwacht men een toename van mensen die in de schulden komen van 30 procent!

De Volharding helpt!

In het DNA van deze oude vereniging (1880) zit het bloed van hulp geven aan mensen die dit nodig hebben, tot op de dag van vandaag! 

Prijzenswaardig!

Ons Sociaal-Ombudsteam heeft vanaf de dag dat corona zijn sporen trok steeds mogelijkheden gezocht te voldoen aan diverse hulpvragen.

Ook hebben onze Blijmakers constant gezocht tóch hun Ontmoeters bij te staan. Deden we aan mede sponsoring via de CUVO van 500 maaltijden aan 65 plussers. Ook brachten onze vrijwilligers leuke kerstpakketten naar Blijmakers en Ontmoeters.

Maar wat te denken van onze vrijwillige chauffeurs (30) die steeds paraat zijn gebleven mensen naar de dagopvang te brengen van Florence. En ook onze klussendienst en ICT hulp bleef actief, alles volgens de veiligheidsvoorschriften van het RIVM.

Kijk naar jezelf. Maak er wat van. Relativeer de dingen die je niet hebt maar geniet en koester de dingen die je wél hebt en van de mensen om je heen. Er komt zeker een tijd dat we elkaar weer zullen ontmoeten, en dat zal niet lang meer duren.

Even praten of contact? Gewoon even bellen met de Volharding Steun en Toeverlaat op 070 - 221 05 82.