phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
Blijmakers stuwende krachten
Blijmakers

Onze blijmakers zijn stuwende krachten

Hulpverleners
"Blijmaker kan iedereen worden als je mensen wilt helpen met de meest simpele dingen, daar gaat het om".
blijmaker

Aan het woord is Ed Brunette blijmaker van het eerste uur en actief vrijwilliger van De Volharding Steun en Toeverlaat. Je kunt Ed van alles vragen, hij is voor alles 'in' als het maar ten dienste is om het leven van mensen plezieriger en makkelijker te maken en dat is primair waarom Ed blijmaker is geworden.

"Ik maak een wandelingetje met een Ontmoeter in een rolstoel van 91 jaar. De vrouw fleurt er van op om zo nu en dan buiten te zijn en een gesprekje te voeren. Het geeft mij ook veel plezier. Oude verhalen ophalen met weer een andere Ontmoeter zijn ook van die dingen die mensen graag doen. Kopje thee, koekje. Kleine dingen zeg maar, dat doet mensen zoveel plezier, daar gaat het om, toch?". 

" Verder volg ik de trainingen die gegeven worden bij de Volharding over het herkennen van dementie en psychologie. Dat verruimt je blik op de eventuele problemen die je tegen kan komen als blijmaker. De trainingen zijn niet moeilijk. Ik luister en kijk wat ik ervan kan opsteken, en dat is mooi meegenomen, denk ik maar".

Ed is een sociale man die al meer dan 25 jaar vrijwilligerswerk doet. Hij heeft zich ook sterk gemaakt voor fondsenwerving voor het Alzheimerfonds, en met succes. Tevens is hij actief binnen het promotieteam van De Volharding en vertegenwoordigt hij de blijmakers op de evenementen. 

Ed is een 'stuwende kracht' als blijmaker, en dat hebben we nodig. "Iedereen kan blijmaker worden, zegt Ed. Gewoon doen, je krijgt er veel voor terug".