phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
Blijmakers

Peter Kloek Blijmaker van het eerste uur.

Hulpverleners
Hij is zo`n man waarvan je denkt, "die wil ik wel een keer op bezoek hebben". Ontspannen en weloverwogen kiest hij in eerste instantie zijn woorden en wil eigenlijk wel eens weten wie die interviewer (John Navarro) is. Dan komt hij los en praat hier en daar met de nodige zelfspot over zijn werk als vrijwilliger in zijn algemeenheid en als Blijmaker.
yyy

Iedere week bezoekt Peter een aantal mensen 'vast' omdat zowel hij, als de Ontmoeter, dan domweg meer contact hebben met elkaar en die regelmaat is van belang, zegt Peter.

Peter is gepensioneerd als Rijksambtenaar van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en ging al vroeg met pensioen (55 jaar). Peter verteld; "Ik had in een keer zeeën van tijd en ben vrijwilligerswerk gaan doen. Dat doe ik nu al 17 jaar! Het is iedere keer weer een uitdaging, ook toen ik een kleine twee jaar geleden als Blijmaker aan de slag ging bij De Volharding Steun & Toeverlaat.

"Je komt direct bij mensen over de vloer en dat vraagt een andere verantwoordelijkheid en benadering dan wanneer je bijvoorbeeld in een vereniging vrijwilligerswerk doet. Het is prettig dat je een zekere vrijheid hebt hoe je het een en ander invult wanneer je een Ontmoeter hebt. Uiteindelijk ben je er voor hun. De één wil een praatje, de ander wil een ommetje maken over de "Fred" of een terrasje pikken, soms met een hele lunch. Een visje eten op Scheveningen, noem maar op. Als mensen er maar plezier in hebben. Dat maakt het werk van Bijmaker juist zo aantrekkelijk, steeds variatie. Uit eigen beweging neem ik wel eens een gebakje mee. Vinden ze prachtig! 

Die kleine dingen, daar gaat het om, dát maakt mensen gelukkig
Peter Kloek