phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
Schuldhulp belangrijk speerpunt 2018

Specialisten ombudsteam Schuldhulp staan klaar!

Schuldhulp zal ook een belangrijk speerpunt zijn in 2018. De vrijwilligers van ons Ombudsteam hebben het afgelopen jaar hun handen vol gehad aan het helpen van mensen met een schuldhulp vraag en/of het op orde brengen van de administratie om problemen te voorkomen.
Wacht niet te lang met het vragen om hulp bij schulden voordat het te laat is.
Anouk
Schuldhulp

Een van onze gedreven Ombudsmedewerkers is Anouk (34) die met tien jaar ervaring in de ouderenzorg een vaste ondersteuning is waar mensen terecht kunnen voor allerhande vragen over Schuldhulp en andere sociale problemen. Anouk heeft zich nu gespecialiseerd in Schuldhulp en de nodige opleidingen gevolgd.

Als Anouk aan het woord is wordt pas duidelijk hoe groot de problemen zijn.

"Met name in Den Haag zijn 30.000 mensen met min of meer problematische schulden. Dit komt in alle milieus voor. De mensen die ik tegen kom zijn tussen de 23 tot 90(! ) jaar. Die laatste is een mevrouw en dreigde haar woning te worden uitgezet omdat ze de huur niet op tijd betaalde. Door onze bemiddeling hebben wij dit voorkomen. Opvallend is het steeds groter aantal mensen met psychische problemen die wellicht ook veroorzaakt wordt door zaken zoals scheiding, werkeloosheid, drank- en of drugsprobleem. Eenzame ouderen die niet weten hoe ze zaken moeten oppakken is ook een belangrijk aandachtspunt".

"Een stijgende groep met problemen zijn ex. ZZP`ers die de zaak niet meer op rij hebben en niet overweg kunnen met bijvoorbeeld de belastingdienst. Dikwijls volgen aanslagen en komt de deurwaarder in beeld, met alle gevolgen van dien. Vergis je niet, zegt Anouk, de overheid is ook steeds meer een oorzaak van schulden door bekeuringen die in één keer betaald moeten worden of mensen die teveel huur- of zorgtoeslag hebben gekregen en dat terug moeten betalen. De hoge zorgkosten van veel ouderen die geen of een klein pensioen hebben zijn voor een steeds groeiende groep mensen een gigantisch probleem".

Zoetermeer

Ook in Zoetermeer staat De Volharding klaar om hulp te bieden bij schulden

Zoetermeer heeft 125.000 inwoners.Uit cijfers van november 2017 van de landelijke stichting SchuldHulpMaatje (SHM) kampten in Zoetermeer in 2015 nog 17.665 huishoudens met grote schulden, nu zijn dat er 22.620. Dat is bijna de helft van het aantal Zoetermeerse huishoudens.

Waarom komen mensen bij de Volharding terecht en niet bij de reeds bestaande organisaties voor schuldhulp, Anouk?

"Bij ons worden mensen direct geholpen en komen niet op een wachtlijst. Wij oordelen niet en zijn discreet. Iedereen wordt geholpen bij ons, GRATIS! Niets ten nadele van de andere organisaties, maar wij werken sneller en ons loket is altijd open"

Wilt u informatie? Iedereen kan vrijblijvend contact opnemen met het Ombudsteam op 070- 221 05 82.