banners-nieuws
 
banners-mobiel-23
 

Buurtkastje

Geplaatst op 15-12-2022  -  Categorie: Artikelen  -  Auteur: stephanie  -  Bron:

 

Het heeft even geduurd, maar sinds half december hangt er buiten bij de de Volharding een echt Buurtkastje!image0 9

Een buurtkastje is een soort minibieb, maar dan voor houdbare huishoudelijke producten (etenswaren in pak of blik, producten voor persoonlijke verzorging zoals toiletpapier, maandverband en dergelijke en diervoeding). Iedereen die iets nodig heeft, over heeft of wil ruilen, kan bij het buurtkastje terecht.

De beheerders van de Volharding zullen de producten regelmatig nakijken op uiterste houdbaarheidsdatum. Als deze niet worden meegenomen, zullen de beheerders ze na een week of twee weghalen.

Wil je iets in het kastje zetten, maar is deze vol? Geef het dan af bij de Volharding, zij zullen het in het kastje zetten zodra er plek is.

Kun je iets uit het kastje gebruiken? Neem het mee, maar gun een ander ook iets. Ruilen kan ook natuurlijk !

Met dank aan de Stichting SoGoed

 

 

Liever delen dan verspillen?

Buurtbewoners een handje helpen en tegelijkertijd voedselverspilling tegengaan? Stichting SoGoed zet zich in voor mensen met wat minder en draagt hiermee bij aan een groenere planeet.

De stichting SoGoed is op particulier initiatief is op 9 augustus 2016 opgericht. Het doel van de stichting is om aan de hand van diverse projecten mensen in armoede te helpen en daarnaast voedselverspilling tegen te gaan.
Dit gebeurt in de vorm van Buurtkastjes en een sociale werkplaats, maar inmiddels zijn er ook plannen om een Buurtwagen op te zetten. De projecten van de stichting dragen bij aan een sociale sfeer in de buurt. Er zijn in heel Nederland inmiddels bijna 300 Buurtkastjes!
Neem wat je nodig hebt en geef weg wat je kan missen. Zo helpen we elkaar.

 

 

kastje

kastjeb