EEN NIEUWE VOORZITTER

Geplaatst op 26-02-2021  -  Categorie: Vereniging
.

Met ingang van 1 januari 2020 heeft Constant Martini de voorzittershamer van stichting de Volharding, Steun en Toeverlaat, overgedragen aan Rosita Drigpal (foto). Martini is vice-voorzitter geworden.

Rosita Drigpal was reeds bestuurslid bij de coöperatie de Volharding en kende onze stichting daardoor al langer. 

Wie is Rosita?

Rosita (42) is getrouwd en moeder van vier kinderen. Zij komt van oorsprong uit Aalsmeer waar haar vader als ondernemer in tuinbouwkassen speciale Surinaamse groente teelde. De stekken kwamen uit Suriname en na een heel proces van maanden kon hij zelf biologische groenten leveren aan zijn winkels in Amsterdam. Rosita was van jongs af aan gewend hard te werken door haar ondernemersafkomst.

Later ontplooide zij zich na een HBO-studie bedrijfskunde en rechten aan de UvA, hoofdzakelijk in de financiële wereld en deed veel projectmanagement voor diverse bedrijven waaronder de VU Amsterdam, ING Bank en vele andere bedrijven.

Jarenlang gaf zij ook sportlessen als hobby en volgde daarvoor diverse opleidingen. Maar haar ambitie ligt toch in het besturen wat al begon op jonge leeftijd bij AC-TV bij Salto Amsterdam.

Ook de politiek trekt haar. De afgelopen gemeenteraadsverkiezingen is zij mede actief geweest bij het opzetten van een nieuwe politieke partij. Twee jaar geleden is zij zelfs actief lid geworden van het CDA. Haar ambities liggen hoog en met haar algemene bedrijfservaring zou ze goed kunnen gedijen in het huidige politieke landschap.

Wat kunnen wij van je verwachten voor onze sociale stichting Steun en Toeverlaat?

"Ik realiseer mij dat er veel te doen is. De stichting maakt een enorme ontwikkeling en groei door die steeds andere aanpassingen en creativiteit vraagt. Gelukkig zitten er kundige ervaren mensen die de verschillende clusters aansturen, zij zijn verantwoordelijk en ik probeer bestuurlijke steun te verlenen waar ik kan", aldus Rosita.   

"De snelle groei heeft te maken met de steeds grotere vraag vanuit de samenleving om hulp. Steun en Toeverlaat heeft langzamerhand al aardig wat bekendheid gekregen in het werkveld. Wij proberen steeds te voldoen aan de vraag maar dat valt niet altijd mee. Wij zijn een volledig zelfstandige ANBI* stichting die draait op inkomsten die wij via andere organisaties binnen onze coöperatie ontvangen. Wel worden wij ondersteunt door fondsen waar wij heel blij mee zijn.  Wij krijgen totaal geen overheidssteun- of subsidie".

Je bent de grondlegger van de net opgerichte Volharding Vrijwilligers academie. Wat kunnen we daarvan verwachten?

"Kwaliteit binnen de stichting, bij onder andere de hulpverlening, vraagt veel aandacht. Daar zullen wij ons nu op gaan concentreren. Niet schools maar mensen de gelegenheid bieden trainingen en begeleidingstrajecten te volgen en te ondersteunen over een breed werkveld. Niet meer en niet minder. Wij werken aan een organisatorische evaluatie om de behoefte van trainingen te onderzoeken. Later zullen wij in samenwerking met onze vrijwilligers daar uitgebreid op terugkomen".

Nieuw elan kunnen we goed gebruiken bij Steun en Toeverlaat en dat biedt mogelijkheden voor de toekomst.

* ANBI (Algemeen Nut Beogende instellingen)

rosita

 


 

De Volharding
Roggeveenstraat 116
2518TT Den Haag

Telefoon

Algemeen/ledenservices                                   070 - 22 10 580
Uitvaartconsulent                                               070 - 346 95 71


Email

Algemeen:        ofni.[antispam].@devolharding.nl
Administratie:   eitartsinimdanedel.[antispam].@devolharding.nl
Website:           etisbew.[antispam].@devolharding.nl

aanmelden voor onze nieuwsbrief

 

word-lid-klik-hier

 

 

 

 

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.
 

Volg ons ook op social media