banners-nieuws
 
banners-mobiel-23
 

Wandelen in Nationaal Park Hollandse Duinen

Geplaatst op 10-01-2022  -  Categorie: Eropuit  -  Auteur: stephanie  -  Bron: Dunea

meijendel wandelen

foto via: Nationaal Park Hollandse Hollandse Duinen

Dunea beheert drie duingebieden tussen Monster en Katwijk, die deel uitmaken van Nationaal Park Hollandse Duinen: Solleveld, Meijendel en Berkheide. Ieder seizoen is hier wel wat moois te zien of te ontdekken.


Trek je wandelschoenen aan en ga op pad! Haren in de wind en vooral ook je zintuigen op scherp. Want in het door Dunea beheerde duingebied, onderdeel van het Nationaal Park Hollandse Duinen, is de kans groot dat je veel verschillende dieren en planten spot.

In de wandelfolder vind je verschillende wandelingen en de kaart van het gebied.
Wij geven je alvast een paar leuke voorbeelden van de wandelingen die te vinden zijn op Dunea wandelingen

 

De Reeënroute (2,6 km)
Je wandelt door hoge duinen, diepe valleien en weelderige bossen. Eén van de eerste punten op de route is De Piek: een uitkijkpunt. Vanaf hier kijk je over de valleien heen naar zee en kun je bij helder weer Wassenaar zien liggen. Ook kom je door het Grote Bos, de woonplaats van de ree.

De Strandroute (3,8 km)
Je wandelt langs weelderige bomen en struiken, zoals eiken, meidoorns en kamperfoelie. Hoe dichter je het strand nadert, hoe lager de begroeiing wordt. In het begrazingsgebied kom je misschien wel Galloways, grote zwarte runderen tegen. Of wilde Konikpaarden.

De Eikenroute (3,2 km) 
Voor de vogelliefhebber is deze route een waar genot. In het bos kom je misschien een nachtegaal, rietgors, fitis, grasmus en zwartkop tegen.

De geheimen van de duinen bij Den Haag, Wassenaar en Katwijk (verschillende afstanden)
De drie wandelroutes in dit boekje leiden je langs wandelpaden, bunkers, oude akkers, watergangen, grenspalen, wallen en watertorens. Vaak zijn ze nog goed zichtbaar, soms moet je wat beter kijken en bij enkele ook je verbeelding even aanspreken.

 

Kijk op de website van Dunea voor meer informatie en andere uitdagende wandelroutes. 

NB: Ook op de website van Nationaal Park Hollandse Duinen vindt u mooie wandelingen, de 10 mooiste plekken om foto's te maken, korte ommetjes of bijvoorbeeld tips van de duinwachter. Klik hier

 

Heeft u niemand om mee te wandelen? Wist u dat u als lid via onze Vraag & Aanbod
pagina een wandelmaatje kunt zoeken? Probeer het eens!
Hoe meer aanmeldingen, hoe meer kans op slagen.  Klik hier