banners-nieuws
 
banners-mobiel-23
 

Middagje (Prik)vilten en winactie

Geplaatst op 24-05-2022  -  Categorie: Workshops  -  Auteur: stephanie

vilt-nwsbrf

 

Altijd op onderzoek naar leuke workshops voor onze leden kwam ik vandaag bij Anneke Zwolsman in haar fijne lichte atelier en workshopruimte de ViltFlexplek. Met overigens een prachtig uitzicht over park De Verademing. Anneke is viltkunstenaar en docent.

Anneke vertelt met veel enthousiasme over het vilten, de materialen en hoe ze er toe gekomen is. 
Ze geeft een kleine demonstratie en tot mijn verbazing én genoegen mag ik zelf een stukje proberen. Het mooie is dat je met alleen een paar plukjes wol, water en zeep iets moois kunt maken. 

pepertjessZelfs voor een absolute beginner is het heel leuk en rustgevend om te doen. Het resultaat neem je mee naar huis. 

Om onze leden ook kennis te laten maken met vilten hebben we woensdag 6 juli een middag gepland waar je zelf kunt "spelen" met de schitterende kleuren wol. In deze middag workshop leer je prikvilten. Prikvilten, ook wel naaldvilten genoemd, is een bijzondere techniek, waarbij je wol vilt met behulp van een viltnaald. Deze viltnaald heeft speciale weerhaakjes, waarmee je de wolvezels aan elkaar kunt laten hechten. 

Een fijne manier om je gedachten te verzetten. Fout doen kan je het eigenlijk niet, want ben je niet tevreden, dan kan je mits je het nog niet teveel hebt doorgeprikt een deel er gewoon weer aftrekken.

Als je hierna helemaal enthousiast bent kun je bij Anneke verder met een andere workshop of een strippenkaart aanschaffen. 

 

 

Ik heb genoten van de kennismaking en de heerlijke( (oplos)koffie, ik hou er van. Het resultaat van mijn kleine kennismaking met vilten is een klein blaadje.
Dit is overigens niet geprikvilt.

 

Wil je meedoen op 6 juli met de workshop? Geef je dan snel op, er is plek voor 12 deelnemers. 

blaadje

workshop prikvilten

 

DOE MEE & WIN!
Heb jij altijd al een keer willen prikvilten?


Je maakt kans om gratis deel te kunnen nemen aan deze workhop op woensdag 6 juli ! 

Stuur ons jouw idee voor een creatieve workshop en doe dit vóór donderdag 30 juni naar stephanie@devolharding.nl. 
De winnaar mag gratis meedoen met de workshop prikvilten bij Anneke Zwolsman, viltkunstenaar en docent.