phone icon-phone-24 arrow linkedin facebook twitter close mail print checkmark
Sociaal Team Zoetermeer
Raad & Daad

Sociaal werk is heel nuttig

Hulpverleners
In Zoetermeer is De Volharding actief om mensen te helpen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. "Sociaal werk is heel nuttig', zegt Vera.
/

Vera van der Sman is onze coördinator en aanspreekpunt voor onze Blijmakers in Zoetermeer. 

Vera (62) is drie jaar actief binnen de Volharding, Steun en Toeverlaat. Ze wilde 'iets te doen hebben' en kwam bij toeval bij de Volharding terecht. Paarden, dat is haar lust en haar leven. Vroeger had ze een stoeterij en gaf les in dressuur en springen. En het opvoeden van paarden zodat je ze kon berijden, was een belangrijk deel binnen de stoeterij. 'Les geven aan kinderen vond ik altijd het leukst, je krijgt er veel voor terug', zegt Vera. 

Vera; "Ik ben begonnen als Blijmaker en ben coördinator voor deze groep. Later ben ik mij ook verder gaan verdiepen in het ombudswerk waar ik ondersteuning geef bij schuldhulpverlening. Interessant werk maar dikwijls complex".

"Op dit moment volg ik een opleiding schuldhulpverlening en dat is nogal van belang omdat je dikwijls ook met veel wetgeving te maken hebt. Leuk om te doen, maar soms ook taai. Ach, het is een kwestie van studeren, lacht ze. Door meer kennis te vergaren kan ik andere nóg beter bijstaan. Dat geeft mij kracht".

We werken aan nog meer bekendheid in Zoetermeer en vooral hoe wij bij de Volharding met onze klanten omgaan. Snel, adequaat, deskundig en met een groot empathisch vermogen. Iedereen is gelijk bij ons. Wij oordelen niet als iemand een probleem heeft maar zoeken hoe we het op kunnen lossen.

Binnen de Volharding zitten collega`s die veel kennis hebben waar we altijd op terug kunnen vallen. Zo helpen we ook elkaar. Samen voor Elkaar is onze slogan en dat komt steeds tot uiting. Daardoor is het plezierig werken bij de Volharding. 

Bij de Volharding kunt u terecht voor een Blijmaker, Schuldhulp, hulp bij administratie, klussendienst en computerondersteuning.

Kom vrijblijvend langs. Iedere dinsdag van 11.00 tot 14.00 uur en elke donderdag van 11.00 uur tot 14.00 uur kunt u ons vinden in Het Forum Stadhuisplein 1 - 2711 EC Zoetermeer.

Ook buiten de spreekuren kunt u contact met ons opnemen via kantoor Den Haag  op 070 221 05 82.

 

/