advertentie-houtbewerking-1024x312

Het Volharding Buurhuis

Vanaf medio april 2024 openen wij een grote tweede locatie, waar we allerlei activiteiten, workshops, lezingen en andere bijeenkomsten gaan organiseren.

 Op dit moment wordt de locatie aangepast zodat we straks beschikken over een aantal professionele werkplaatsen en ateliers.  Hiernaast zijn we druk bezig met de programmering en hebben we gesprekken met de docenten die de workshops gaan geven en de vrijwilligers voor de horeca, de receptie en allerlei andere leuke klussen. 

Hou deze website en onze social media-kanalen goed in de gaten want daar posten we nieuws over de voortgang. 

Zoals dat hoort bij de Volharding zijn de prijzen van workshops, cursussen en andere activiteiten uiterst scherp. Gewoon omdat je lid bent!

Hieronder alvast een voorproefje wat u straks aan activiteiten kunt vinden in ons Buurhuis.

 

 
houtbewerking

Houtwerkplaats "De zes plankjes"

In deze werkplaats, met alle denkbare machines voor houtbewerking aanwezig, gaan we onder andere cursussen houtbewerking en meubelmaken geven.
Daarnaast kun je met een strippenkaart gebruik maken van alle apparatuur en faciliteiten als je een ervaren klusser bent.

Crea Atelier

 

In ons tweede atelier kun je schilderen, tekenen, lessen op dit gebied volgen en Crea workshops volgen.

schilderen
 
pottenbakken

Keramiek Atelier

In dit grote lokaal kun je lessen volgen in pottenbakken, de mooiste vormen en voorwerpen in keramiek bakken en allerlei creatieve cursussen volgen van professionals.

Tech Atelier

In dit lokaal gaan we met electronica aan de slag en kunnen 3D-ontwerpen worden gemaakt en geprint met de modernste apparatuur.
"De Volharding, meer voor mannen", niets is minder waar. Van onze huidige cursisten horen we dat er voor dit soort technieken ook een grote interesse bestaat.

hightech
 
bezinning

Zen-zolder

Op de bovenverdieping komt een fijne zen-ruimte waar je onder andere lessen in Yoga, mindfullness en andere technieken kunt bijwonen. Even bijkomen van de drukte van alle dag.
Eenvoudige kleedkamers en een doucheruimte zijn aanwezig.

Buurcafé

In de pauzes kun je in ons gezellig BUUR-CAFÉ genieten van een heerlijk kopje koffie, verschillende thee-varianten of frisdrank. In deze ruimte zullen ook thema-avonden, muziek en andere informatieavonden gehouden worden.

Niets is te gek en elk idee dat past in onze filosofie van informeren, inspireren en activeren zullen we omarmen. 

buur-cafe