Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
 

 

Op 15 april 2024 is ons Buurhuis geopend!  

Een inspirerende plek waar creativiteit de ruimte krijgt.

Maar liefst 1.500 m² is verbouwd tot 6 verschillende werkplaatsen/ateliers waar je workshops en cursussen kunt volgen. Je vindt ons in de Bautersemstraat 3 in Den Haag, een plek waar groot gedacht wordt, maar ook klein begonnen. 

 

 
buurhuis-pauze-workshop-keramiek
 

We hebben in het Buurhuis 6 verschillende werkplaatsen/ateliers, waar je creatieve workshops en cursussen kunt volgen. Zin om in een relaxte sfeer aan je eigen projecten te werken? Het  is ook het mogelijk zelfstandig van onze Hout & Keramiek faciliteiten gebruik te maken.

In het Buurcafé kun je tijdens de pauze of voor en na je cursus terecht voor een kopje koffie met wat lekkers en om andere mensen te ontmoeten. Zoals dat hoort bij de Volharding zijn de prijzen van workshops, cursussen en andere activiteiten uiterst scherp. Gewoon omdat je lid bent! 

Lees verder en ontdek waaraan je kunt deelnemen. 

 
buurhuis-houtbewerking-workshop-den-haag
 

In de houtwerkplaats, met alle denkbare machines voor houtbewerking aanwezig, geven we workshops voor beginners waarin we bijvoorbeeld een volgelhuisje of vlinderkastje maken. Na de zomer starten weer de de cursussen houtbewerking en meubelmaken.

Wanneer je een ervaren klusser bent kun je met een strippenkaart gebruik maken van alle faciliteiten om je project vorm te geven.

 
Creatief-knutselen-den-haag
 

Ons Creatief Atelier bestaat uit twee lokalen.

In het eerste lokaal, Crea I,
worden allerlei Crea workshops gegeven van mozaiek tot macramé. Naast professionele kunstenaars wordt er les gegeven door Crea vrijwilligers en externe workshop aanbieders.
In het tweede lokaal, Crea II 
worden onder andere workshops fotografie gegeven door een professioneel fotografie docent.

 
Schilder-workshop-den-haag
 

Op de bovenverdieping vind je ons grote en lichte Schilder Atelier. Hier kun je schilderen en tekenen onder leiding van één van onze docenten. In de zomermaanden worden korte workshops gegeven met diverse onderwerpen.

Vanaf september beginnen de meerdaagse curssussen waaronder bijvoorbeeld portretschilderen.  

 
 
keramiek-cursus-den-haag
 

In het Keramiek Atelier kun je lessen volgen in pottenbakken, de mooiste vormen en voorwerpen in keramiek bakken.

Naast de kortere thema-lessen gedurende de zomermaanden is het mogelijk op bepaalde momenten in de week zelf een draaitafel te huren wanneer je een geoefende keramist bent. 

In september starten de langere cursussen waarin je bijvoorbeeld keramiek van A to Z leert.

 
buurhuis-workshop-arduino-programeren
 

In het Tech Atelier worden workshops gegeven op het gebied van 3D-printen en het programmeren van slimme electronica.

3D printen is van de laaste tijd en neemt een enorme vlucht. Samen met onze docent maak je al snel de leukste producten.

Electronica moest vroeger gesoldeerd worden, tegenwoordig wordt vaak een kleine processor gebruikt die u leert programmeren.

 
buurhuis-buurcafe
 

In de pauzes kun je in ons gezellig Buur Café genieten van een heerlijk kopje koffie, verschillende thee-varianten of frisdrank. In deze ruimte zullen ook thema-avonden, muziek en andere informatieavonden gehouden worden.

Niets is te gek en elk idee dat past in onze filosofie van informeren, inspireren en activeren zullen we omarmen. 

 
 
banner-22-juni
 

Ontdek je creatieve kant en laat je inspireren door de boeiende creatieve workshops !

Of je nu een ervaren kunstenaar bent of gewoon op zoek bent naar een leuke en uitdagende hobby, onze workshops bieden voor elk wat wils.

Van schilderen tot keramiek, van fotografie tot handwerken, we bieden een breed scala aan workshops die geschikt zijn voor alle niveaus en interesses. Onze docenten staan klaar om je te begeleiden en te inspireren terwijl je nieuwe vaardigheden leert en je artistieke horizon verbreedt.

Onze workshops worden gehouden in het Buurhuis, een inspirerende en gastvrije omgeving in Den Haag, waar je kunt genieten van de gemeenschap van gelijkgestemde creatievelingen. Of je nu alleen komt of met vrienden, je zult gegarandeerd een geweldige tijd hebben terwijl je jouw interesse voor kunst en creativiteit verkent.

Bovendien zijn onze workshops flexibel en gemakkelijk toegankelijk. Met verschillende beschikbare datums en tijden, evenals betaalbare tarieven, is het eenvoudig om een workshop te vinden die past bij jouw schema en budget.

Mis deze kans niet om je creatieve talent te ontdekken en te ontwikkelen. Schrijf je vandaag nog in voor een van onze creatieve workshops en begin aan een reis naar zelfexpressie en artistieke groei!