Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
Keramiek-workshop-den-haag
 
keramiek-cursus-den-haag

Ben je geïnteresseerd in het leren van de eeuwenoude kunst van keramiek en pottenbakken? 

In ons atelier kan je komen draaien, boetseren, kleuren, genieten. 

Onze keramiek- en pottenbakkerscursussen zijn perfect voor starters, beginners en liefhebbers met wat meer ervaring.  Hiernaast bieden wij ook open ateliers aan. klik hier voor Open Atelier

Ons enthousiast en professioneel team begeleiden de cursussen en delen hun passie voor keramiek met enthousiaste studenten. Je leert alles, van de basisprincipes van het boetseren van klei tot geavanceerde technieken voor het maken van unieke keramische stukken.

Of je nu droomt van het maken van prachtige vazen, artistieke schalen, of zelfs sculpturale meesterwerken, onze cursussen bieden de nodige begeleiding en kennis om je ambities waar te maken.

De workshops en cursussen worden gegeven in een inspirerende omgeving van het Buurhuis, waar je kunt genieten van een gemeenschap van gelijkgestemde kunstenaars en creatieve geesten. Onze locatie is gemakkelijk bereikbaar voor bewoners van Den Haag en omliggende gebieden.

Ons Keramiek Atelier is meer, het is een plek om te ontspannen, je los te koppelen van de stressvolle buitenwereld en je opnieuw te verbinden met jezelf en de klei.
Of je nu beginner of gevorderde bent je bent welkom!

Schrijf je vandaag nog in voor onze keramiek- en pottenbakkerscursussen in het Buurhuis in Den Haag en laat je artistieke potentieel tot bloei komen!

 

Het programma

Gedurende de zomermaanden (van medio juni tot eind augustus) zijn er voornamelijk korte cursussen en workshops, vanaf begin september starten de meerdaagse cursussen waarin we de diepte ingaan op het gebied van keramiek maken. 

Dinsdagmorgen

Dinsdagmiddag

Dinsdagavond

Donderdagmorgen

Donderdagmiddag

Zaterdagmorgen

Diverse thema's handopbouw

Diverse thema's handopbouw

Open atelier: eigen werk/project

Meerdaagse cursussen met de draaischijf

Zomercursus schilderen op keramiek

Introductie pottenbakken

 

Open Atelier

Vanaf 18 juni bieden wij de mogelijkheid om op dinsdagavonden gebruik te komen maken van ons  goed uitgeruste Keramiek Atelier. Hier kan je zelfstandig en op jouw eigen tempo komen werken aan handgevormde keramiek en werken met de draaischijf.

Je dient wel ervaring met potten bakken en/of keramiek maken te hebben!

 

 

Cursus-agenda

Kijk in de agenda hieronder voor de details van elke workshop of cursus en klik op de knop erachter voor meer informatie en boeken of reserveren.

Agenda Keramiek Atelier

2024 Activiteit
25 juli
donderdag
14:00 tot
17:00
Zomerworkshop: Schilderen op Keramiek | Keramisch kleuren
Het Buurhuis Bautersemstraat 3 Den Haag
27 juli
zaterdag
10:00 tot
12:30
VOLGEBOEKT | Aan de slag met de Draaischijf (introductie pottenbakken)
Het Buurhuis Bautersemstraat 3 Den Haag
30 juli
dinsdag (deel 1 / 2)
10:00 tot
13:00
Thee voor Twee: Theepot handopbouw 2-daagse Zomer workshop NL | ENG
Het Buurhuis Bautersemstraat 3 Den Haag
30 juli
dinsdag
14:00 tot
17:00
Zomerworkshop: Keramiek handopbouw| set 3 schalen
Het Buurhuis Bautersemstraat 3 Den Haag
30 juli
dinsdag
18:00 tot
21:00
Open Atelier: zelfstandig werken in het Keramiek Atelier
Het Buurhuis Bautersemstraat 3 Den Haag
1 augustus
donderdag (deel 1 / 3)
10:00 tot
13:00
Gek op de Draaischijf | 3 ochtenden
Het Buurhuis Bautersemstraat 3 Den Haag
1 augustus
donderdag
14:00 tot
17:00
Zomerworkshop: Schilderen op Keramiek | Keramisch kleuren
Het Buurhuis Bautersemstraat 3 Den Haag
3 augustus
zaterdag
10:00 tot
12:30
VOLGEBOEKT | Aan de slag met de Draaischijf (introductie pottenbakken)
Het Buurhuis Bautersemstraat 3 Den Haag
 
banner-doe-mee-oranje 2

De cursussen worden gehouden in een inspirerende omgeving van het Buurhuis van De Volharding, waar je kunt genieten van een gemeenschap van gelijkgestemde kunstenaars en creatieve geesten. Onze locatie is gemakkelijk bereikbaar voor bewoners van Den Haag en omliggende gebieden.

Mis deze kans niet om je creatieve horizon te verbreden en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Schrijf je vandaag nog in voor onze keramiek- en pottenbakkerscursussen in het Buurhuis van  De Volharding in Den Haag en laat je artistieke potentieel tot bloei komen!

 

Hoofddocent Cristiana Vignatelli Bruni


Ik kom uit Italië, Rome. Hier begon, al op zeer jonge leeftijd, mijn avontuur met tekenen en keramiek. Toen ik negen was begon ik aan mijn artistieke reis, onder begeleiding van doorgewinterde keramiekmeesters.  Toen was het dat ik keramiek ontdekte....het was liefde op het eerste gezicht en dit verbazingwekkende materiaal is nog steeds een fundamenteel onderdeel van mijn leven als ontwerper, kunstenaar en docent.

cris-bbMet een achtergrond in kunstgeschiedenis en meer dan twintig jaar professionele ervaring in keramische kunst en onderwijs, word ik gedreven door een passie om de wonderen van dit prachtige ambacht en zijn magische, alchemistische sferen te delen.

In 2016 kwam ik naar Nederland voor een kunstresidentie en, gefascineerd door de levendige kunst- en ambachtsgemeenschap, besloot ik er mijn thuis van te maken. Door hier kunst te blijven studeren en mijn eigen praktijk op te zetten.

Mijn artistieke expressie gedijt op het kruispunt van ambacht, design en hedendaagse kunst. Of het nu gaat om het maken van functionele stukken of meeslepende installaties, ik zie deze disciplines als onderling verbonden gebieden van experimenteren!

 De keramische wereld is heel breed, er zijn zoveel verschillende technieken om vormen te maken, verschillende kleuren, decoraties en oppervlaktebehandelingen te creëren!

Het proces is altijd open en dynamisch, de materie volgt haar stroom, vormen worden bepaald door de specifieke gebruikte processen en door het gedrag van het materiaal.

Van intuïties tot ideeën en concrete projecten, je wordt stap voor stap begeleid om je creatieve fantasieën werkelijkheid te laten worden!

 

Tijdens de verschillende keramiekcursussen in het Keramiek Atelier verdiep je je in de technische kennis van het keramische materiaal en de aanverwante materialen (bijv. de verschillende soorten kleuren en gips) en in veel verschillende technieken, waarbij je altijd een speelse benadering behoudt, zodat je klaar bent om je ideeën de vrije loop te laten.

Door een begeleide keuze van werkmethodes, texturen, vormen en kleuren creëer je unieke stukken. Of het nu functionele of sculpturale stukken zijn, ze zullen al je instinctieve creativiteit uitstralen!

Klaar om je aangeboren creativiteit te ontketenen en al je zintuigen te prikkelen door keramiek?

Kom naar het Keramiek Atelier in het Volharding Buurhuis  voor dynamische keramiek en pottenbak workshops, we staan te popelen om deze creatieve reis samen met jou te beginnen!

 

Cristiana