banners-activiteit-details
 
banners-activiteit-details-mob
 

Dagtocht Keukenhof 22 april

maandag 22 april 2024

 
Tijd
10:00 tot 17:00 uur
Inschrijfperiode
maandag 4 maart 2024 t/m zaterdag 20 april 2024
Locatie
Keukenhof, Lisse
Aantal deelnemers
maximaal 60
Aantal beschikbare plaatsen
6
 

Keukenhof, het fleurigste dagje uit!

maandag 22 april

Speciale ledenprijs € 29,- p.p.  

(elders vanaf € 49,-)

keukenhof-11-web

Laat de lente maar komen! Tijdens dit fleurige dagje uit brengen we een bezoek aan de Keukenhof in Lisse, waar iedereen op eigen gelegenheid al het moois kan bekijken.

 

Keukenhof, dé lentetuin van Europa


Bloemenpark Keukenhof bij Kasteel Keukenhof in Lisse is de grootste tulpentuin ter wereld met ruim 7 miljoen bloembollen die iedere herfst weer handmatig worden geplant.
Wandel heerlijk op je gemak door het park en geniet van de meest prachtige bloemen en bloesems!

keukenhof-7-web

Ooit lag de nadruk op bloembollen, maar Keukenhof heeft veel meer te bieden. Bezoekers kunnen kennismaken met de mooiste bomen, struiken, planten en snijbloemen. De onderdelen van het park variëren van Engelse landschapstuin tot baroktuin in Franse stijl.

In de natuurtuin worden heesters en vaste planten gecombineerd met verwilderde bolgewassen. De historische tuin bevat oude tulpenrassen en toont de lange reis die de tulp heeft afgelegd voordat deze in Nederland arriveerde. Doe ideeën op voor uw eigen tuin in de inspiratietuinen.

 

keukenhof-park-4-web

De maar liefst 15 km aan wandelpaden van de Keukenhof zijn zo aangelegd dat u een spectaculair uitzicht heeft op de heerlijk geurende bloementuinen en bloemenkassen.

Tijdens uw wandeling ziet u unieke bloemenshows, schitterende vijvers en diverse paviljoens met restaurants en terrassen. 

Bloemenshows in de Keukenhof

In de diverse paviljoens wisselen bloemen- en plantenshows elkaar af. Hier tonen de kwekers een enorme verscheidenheid aan bloemen en planten, in alle kleuren en vormen, variërend van tulp tot roos.

Voor orchideeën wordt al jaren de duizend vierkante meter van het Beatrix Paviljoen ingericht. Deze show is de mooiste orchideeënshow in Europa.

Een traditionele topattractie is de unieke lelieshow in het Willem-Alexander Paviljoen. Het is de grootste lelieshow ter wereld. Op 6.000 vierkante meter zijn ongeveer 15.000 lelies in circa 300 verschillende variëteiten te bewonderen.

In het Oranje Nassau Paviljoen komt het gebruik van bloemen in het interieur aan de orde. Hier is te zien hoe bloemen worden toegepast in verschillende interieurstijlen. Arrangeurs laten tijdens demonstraties zien hoe bloemen op een verrassende manier worden verwerkt in een boeket.

keukenhof-9-web

 

Kunst

Naast de schitterende bloementuinen vind je in Keukenhof ook het grootste beeldenpark van Nederland. Je kunt hier beelden bewonderen die gemaakt zijn door nationale en internationale kunstenaars.

 

Eten en drinken
In het park vindt u verschillende restaurants en foodtrucks waar u kunt genieten van een kopje koffie, lekkere lunch of een snelle hap. Houdt u er rekening mee dat er bij de restaurants uitsluitend met bankpas of creditcard betaald kan worden. 


Speciale ledenprijs € 29,- p.p.  

(elders vanaf € 49,-)

 


Inbegrepen

  • Vervoer per touringcar
  • Entree tot de Keukenhof

Opstapplaatsen en programma
10.00 uur - Vertrek vanaf Rijswijk / De Schilp (gratis parkeermogelijkheid)
10.30 uur - Vertrek vanaf Den Haag CS (busplatform boven)

15.00 uur: Vertrek vanaf Keukenhof
ca. 16.00 uur: Aankomst Den Haag CS / busplatform
ca. 16.30 uur: Aankomst Rijswijk / De Schilp

 

Aanmelden kan eenvoudig:

  • via het aanmeldformulier (klik hiervoor op de knop Inschrijven onderaan de pagina)
  • of stuur een e-mail naar dagtochten@devolharding.nl
       vermeld in je bericht: KEUKENHOF 22 APRIL én de opstapplaats van je keuze,
       vermeld ook je lidnummer(s), naam en telefoonnummer(s) 

Heb je nog vragen? Bel naar telefoonnummer (ma t/m vrij 10.00-16.00 uur) 070-22 10 584

Willen vrienden, familie of kennissen ook heel graag mee, maar zijn zij nog geen lid?  Maak hen dan eerst GRATIS lid via: https://www.devolharding.nl/lid-worden

Onze uitjes en dagtochten zijn namelijk uitsluitend voor leden van de Volharding. 

 

Belangrijk
Er geldt een minimum deelname. Wordt dit aantal niet behaald dan zal de dagtocht geannuleerd of verzet worden. Mocht dit het geval zijn, dan word je daar tijdig van op de hoogte gebracht.  

 

 

Inschrijven