banners-activiteit-details
 
banners-activiteit-details-mob
 

Dagje Historisch Gent

zaterdag 15 juni 2024

 
Tijd
09:00 tot 21:30 uur
Inschrijfperiode
maandag 4 maart 2024 t/m donderdag 13 juni 2024
Locatie
Gent, België
Aantal deelnemers
maximaal 85
 

Dagje Historisch Gent
zaterdag 15 juni
Ledenprijs € 33,-  (elders v.a. € 47,50)

gent-rondvaart

 

Gent is zonder twijfel één van de leukste steden in België. Je hebt hier eigenlijk alles: goede restaurants, gezellige cafés, mooie musea en prachtige bezienswaardigheden. Er is echt veel te zien en te doen in Gent!
Gent is een sfeervolle stad met een schitterend, middeleeuws centrum waar de vroegere rijkdom nog duidelijk zichtbaar is door de vele cultuurhistorische gebouwen, musea en het sfeervolle straatbeeld.

Vanaf de opstapplaatsen in Den Haag en Rijswijk rijden we in de ochtend naar Gent waar we om ca. 12.00 verwachten aan te komen. Hier heeft u de dag geheel ter vrije besteding.


Korenlei en Graslei
De Korenlei en Graslei vormen samen de meest karakteristieke plek in het centrum van Gent. De rivier de Leie biedt samen met de andere binnenwateren prachtige sfeerplaatjes in Gent. Het populairste gedeelte is waar de Graslei en de Korenlei aan het water liggen. Hier staat een aantal prachtige panden waarvan een aantal uit de middeleeuwen stammen. Vanaf beide leien vertrekken ook diverse rondvaartboten. Bij aangenaam weer zijn de terrassen hier, met name op de Graslei, druk bezet.

gent-sfeer-2

 

De Sint-Michielsbrug is de beste plek om mooie foto's van de Korenlei en Graslei te maken. Deze monumentale brug stamt uit het begin van de twintigste eeuw. Hier heb je tevens een perfect uitzicht op de drie Gentse torens: de Sint-Niklaaskerk, het belfort en de Sint-Baafskathedraal.

 

 

 

 

 

 

Winkelen in Gent
Shoppen in Gent: veelzijdig en plezant. Gent heeft het grootste winkel-wandelgebied van België. In het historische hart van Gent is het heerlijk shoppen in autovrije winkelstraten, tussen imposante monumenten en gebouwen.
gent-shopping 2

 

De buurt van de Korenmarkt, Veldstraat en Langemunt is van oudsher dé winkelbuurt met vestigingen van grote en kleine winkelketens.

In de Langemunt zijn de schoenwinkels en juweliers prominent aanwezig, de Veldstraat grossiert in traditionele modezaken en parfumerieën. De Korenmarkt ligt er tussenin, met het unieke winkelconcept De Post. Op het einde van de Langemunt vind je de “Vrijdagmarkt”, een van de oudste pleinen van Gent. Het is een ideale plek voor een terrasje, koffie of Gents streekgerecht. Vanaf daar kun je verder struinen door de eindeloze straatjes, of verderop de winkelbuurt Rond Sint-Jacobs gaan ontdekken.

 

 

gent-rondvaart

 

Rondvaart
Eén van de leukste dingen om te doen in Gent is het maken van een boottocht over de Leie. De Leie is een rivier die dwars door het historische centrum loopt en vanaf het water heb je dan ook prachtig zicht op de binnenstad. Je kijkt werkelijk je ogen uit naar alle mooie bouwwerken op de kade en een gids vertelt onderweg honderduit over alles wat je ziet. De rondvaarten starten vanaf kades de Graslei en de Korenlei. De duur varieert van 40 minuten tot 1,5 uur. Afhankelijk van het weer in een open of gesloten boot.

Vesting Gravensteen
In het hart van Gent ligt de vesting Gravensteen. Het is de enige overgebleven middeleeuwse burcht in Vlaanderen en bezit een vrijwel intact verdedigingssysteem. Het huidige kasteel dateert uit 1180 en was de residentie van de graven van Vlaanderen tot 1353.

Je kunt een ronde lopen over de muren en een collectie gevechtsvoorwerpen bewonderen. Een bouwwerk met een imposante geschiedenis en zonder twijfel één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Gent.


Eten en drinken
In Gent vind je tal van gezellige restaurants en verwarmde terrassen om tussendoor even heerlijk te genieten van een hapje eten, overheerlijke verse wafels of een lekker Belgisch biertje voor de liefhebbers.

gents-gruut-2 gent-terrassen

Aan het begin van de avond vertrekken we om 18.00 uur weer vanuit Gent om terug te rijden naar de opstapplaatsen in Rijswijk en Den Haag.

 

Speciale ledenprijs  € 33,- p.p.
(elders vanaf € 47,50) 

 

Inbegrepen

  • vervoer per touringcar
  • bezoek aan Gent

Opstapplaatsen en programma

Heenreis:
09.00 uur - Vertrek vanaf Den Haag CS (busplatform)

09.30 uur - Vertrek vanaf Rijswijk / de Schilp (gratis parkeermogelijkheid)
Rond 12.00-12.30  uur: Aankomst in Gent – dag ter vrije besteding


Terugreis

18.00 uur: Vertrek vanuit Gent

ca. 20.30-21.00 uur: Aankomst Rijswijk / de Schilp
ca. 21.00-21.30 uur: Aankomst Den Haag CS

Genoemde aankomsttijden zijn afhankelijk van de verkeerssituatie onderweg.

 

Aanmelden kan eenvoudig:

  • via het aanmeldformulier (klik hiervoor op de knop Inschrijven onderaan de pagina)
  • of stuur een e-mail naar dagtochten@devolharding.nl
       vermeld in je bericht: GENT én de opstapplaats van je keuze,
       vermeld ook je lidnummer(s), naam en telefoonnummer(s) 

Heb je nog vragen? Bel naar telefoonnummer (ma t/m vrij 10.00-16.00 uur) 070-22 10 584

 

Willen vrienden, familie of kennissen ook heel graag mee, maar zijn zij nog geen lid?  Maak hen dan eerst GRATIS lid via: https://www.devolharding.nl/lid-worden

Onze uitjes en dagtochten zijn namelijk uitsluitend voor leden van de Volharding.

Belangrijk
Er geldt een minimum deelname. Wordt dit aantal niet behaald dan zal de dagtocht geannuleerd of verzet worden. Mocht dit het geval zijn, dan word je daar tijdig van op de hoogte gebracht.

Moet ik mijn paspoort of identiteitskaart meenemen?
Ja, je hebt een paspoort of identiteitskaart nodig als je de grens over gaat, want indien nodig moet je je kunnen identificeren. Daarom moet je altijd een geldig identiteitsbewijs meenemen. Ook naar een Europees land zonder grenscontrole. Dit kan zijn een paspoort of een identiteitskaart. Het Nederlands rijbewijs is in het buitenland geen officieel identiteitsbewijs.

 

 

 

Inschrijven