Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
banners-activiteit-details
 
banners-activiteit-details-mob
 

Avifauna & Rondvaart Groene Hart

woensdag 3 juli 2024

 
Tijd
11:00 tot 18:00 uur
Inschrijfperiode
maandag 4 maart 2024 t/m maandag 1 juli 2024
Locatie
Avifauna, Alphen aan den Rijn
Aantal deelnemers
maximaal 48
 

Avifauna & Rondvaart Groene Hart
woensdag 3 juli
Ledenprijs € 55,-  (elders v.a. € 72,-)

 

c323x1024-web

Een heerlijk dagje erop uit! Deze dag bezoeken we Vogelpark Avifauna én maken we een rondvaart door het Groene Hart, inclusief lekker kopje koffie/thee en gebak aan boord.

Om 11.00 uur staat de touringcar van Valk Tours gereed om ons op te halen bij Den Haag CS (busplatform). Als iedereen is ingestapt, vertrekt de bus naar Avifauna.

 

Vogelpark Avifauna

avifauna-flamingo-web

Na aankomst bij Avifauna in Alphen aan den Rijn, kunt u op eigen gelegenheid het park en haar bewoners gaan bekijken. Er is voor iedereen wat te beleven! Tijdens uw wandeling door het vogelpark waant u zich in verschillende werelddelen en ziet u de mooiste vogels. Avifauna heeft een bonte verzameling bijzondere vogelsoorten! 


In het vogelpark leven maar liefst 1800 vogels! Hier ziet u o.a. rode flamingo’s, ooievaars, regenbooglori’s, roze pelikanen, secretarisvogels, neushoornvogels, helmkasuaris, sperweruilen, kiwi’s, toekans, zeearenden, struisvogels, gieren en kroonkraanvogels. 

avifauna-toekan-web avifauna-loris

 

Bezoek ook het Lori Landing waar een grote kolonie Lori’s leeft tussen palmen, oranje rotsen en termietheuvels. Neem een cupje nectar en de nieuwsgierige vogels zijn uw grootste vriend! Binnen no-time zitten ze op uw handen. Ze zijn dol op aandacht en knuffelen. Bijna net zo dol als op eten.

 

avifauna-vogeldemonstratie-webVogelshows

Gedurende de dag worden er spectaculaire vogelshows gehouden. Deze mag u zeker niet missen. De vogels vliegen hier dichtbij over en eten en jagen zoals zij dat in de natuur gewend zijn. Hier ziet u de dieren in actie en vliegen ze rakelings langs. Zie hoe de ara’s cirkelen boven de grote vijver, hoe grote roofvogels duiken om hun prooi te vangen en hoe Afrikaanse lepelaars hun speciale snavel gebruiken om voedsel te zoeken. Dit terwijl de verzorger de leukste weetjes vertelt over de vogels.

avifauna-rode-panda-web

 

 

 

 

Maar er zijn niet alleen vogels in Avifauna
Er zijn zoveel meer bijzondere dieren te bewonderen. De vogels leven hier samen met dwergaapjes, halfapen en rode panda's. U kunt bovendien heel dichtbij de dieren komen. Ontmoet bijvoorbeeld de rode panda's in de Oosterse tuin, bezoek het Nuboso apeneiland en wandel tussen de altijd nieuwsgierige ringstaartmaki's en rode sari's. En vergeet een bezoekje aan de kolonie pinguins niet.

 

Eten en drinken
In het vogelpark zijn verschillende restaurants en locaties waar u even wat kunt eten of drinken (niet inbegrepen). De horeca is verspreid over het hele park, zo is er voor ieder wat wils.

 

 

avifauna-rondvaart-webRondvaart door het Groene Hart

Nadat u de vele bijzondere vogels en andere dieren heeft kunnen bekijken in het park, worden we om 15.15 uur verwacht aan de kade van Avifauna (vlak voor de entree van het park) voor een rondvaart. Aan boord  verwelkomt de bemanning ons met een lekker kopje koffie of thee en gebak en zullen we vertrekken voor een authentieke Hollandse rondvaart door natuurgebied De Hemmen en over het Braassemermeer.

Tijdens de tocht van ca. 1,5 uur varen we langs polders en molens door het prachtige Groene Hart van Zuid-Holland. Nadat we weer hebben aangelegd aan de kade van Avifauna, staat de touringcar weer gereed om ons terug te brengen naar Den Haag CS.

 

Speciale ledenprijs  € 55,- p.p.

(elders vanaf € 72,-) 


Inbegrepen
• Vervoer per comfortabele touringcar

• Entree tot Vogelpark Avifauna
• Rondvaart Groene Hart 1,5 uur met 2x koffie/thee & gesorteerd gebak


Programma
11.00 uur                Vertrek vanaf Den Haag CS (busplatform)

11.45 – 15.15 uur    Bezoek Vogelpark Avifauna
15.30 – 17.00 uur    Rondvaart Groene Hart (incl. koffie/thee en gebak)
17.00 uur                Vertrek vanaf Avifauna
17.30 – 17.45 uur    Terugkomst op Den Haag CS / busplatform

NB. Zowel de rondvaartboot als het park zijn goed toegankelijk voor mensen met rollator/rolstoel. Bij het park zijn ‘slecht ter been’-stoelen te leen (niet vooraf te reserveren). Uiteraard kunt u ook met een eigen rollator/rolstoel het park in.
Let op: Avifauna is een natuurpark, niet alle paden zijn even vlak. 

 

Aanmelden kan eenvoudig:

  • via het aanmeldformulier (klik hiervoor op de knop Inschrijven onderaan de pagina)
  • of stuur een e-mail naar nethcotgad.[antispam].@devolharding.nl
       vermeld in je bericht: AVIFAUNA
       vermeld ook je lidnummer(s), naam en telefoonnummer(s) 

Heb je nog vragen? Bel naar telefoonnummer (ma t/m vrij 10.00-16.00 uur) 070-22 10 584

Na verwerking van je aanmelding ontvang je van ons de factuur per e-mail, waarmee je de betaling in orde kunt maken.
Betaal je per Ideal, dan ontvang je meteen een digitale factuur.

 

Willen vrienden, familie of kennissen ook heel graag mee, maar zijn zij nog geen lid?  Maak hen dan eerst GRATIS lid via: https://www.devolharding.nl/lid-worden

Onze uitjes en dagtochten zijn namelijk uitsluitend voor leden van de Volharding.

 

Belangrijk
Er geldt een minimum deelname. Wordt dit aantal niet behaald dan zal de dagtocht geannuleerd worden. Mocht dit het geval zijn, dan word je daar tijdig van op de hoogte gebracht.