banners-activiteit-details
 
banners-activiteit-details-mob
 

Dagje Veere & Middelburg

vrijdag 9 augustus 2024

 
Tijd
08:30 tot 21:30 uur
Inschrijfperiode
vrijdag 19 april 2024 t/m woensdag 7 augustus 2024
Locatie
Veere - Middelburg
Aantal deelnemers
maximaal 60
 

Dagje Veere & Middelburg
inclusief rondvaart Veerse Meer met Lunch
vrijdag 9 augustus

Ledenprijs € 65,-  (elders v.a. € 78,50)

veere-web

 

Ontdek het mooie Zeeland tijdens een bezoek aan het historische stadje Veere met een rondvaart over het Veerse Meer, inclusief lunch aan boord. Aansluitend bezoeken we Middelburg, een van de leukste Zeeuwse steden!

Na vertrek vanaf de opstapplaatsen Den Haag en Rijswijk rijden we per touringcar richting Zeeland, naar onze eerste bestemming van de dag: Veere.

 

veere-winkeltjes-webVeere

Veere is een schitterend, historisch vestingstadje vol bezienswaardigheden, gelegen op het voormalige Zeeuwse eiland Walcheren. Ooit was Veere een belangrijke handelsstad, vanwege de gunstige ligging aan zee. In de historische stadskern zijn nog vele huizen, straten en monumentale gebouwen die stammen uit de 15de en 16de eeuw. Breng zeker een bezoek aan het oude Stadhuis en de Grote Markt.

veere-stadhuis-webDe Campveerse Toren, gelegen op de punt van de haven, kun je vanuit de verte zien liggen. Het is een van de oudst bestaande herbergen van Nederland.

Tegenwoordig kun je aan de jachthaven op een van de terrassen genieten van het zicht op de binnenkomende en uitgaande boten. Een bijzonder stadje vól geschiedenis en beleving!

Na aankomst in Veere kun je alvast even rondkijken en de historische gebouwen bewonderen. Ook zijn er bijzondere winkels en boetiekjes in Veere waar je fijn kunt winkelen.

 

veere-overzichtsbeeld-webOm 11.45 worden we aan de steiger bij de Campveerse toren verwacht, waar vandaan we om 12.00 uur vertrekken voor een 2 uur durende rondvaart over het Veerse Meer.
Dat betekent ontspannen en genieten! Aan boord kun je onder het varen genieten van een lekkere lunch.
Lunch aan boord
bestaat uit broodje kaas, broodje ham (voor vegetariërs 2x broodje kaas), Zeeuwse bolus, stuk vers fruit en een kopje koffie of thee (overige drankjes zijn niet inbegrepen).

Na terugkomst in de haven van Veere, heeft u nog even tijd om wat rond te kijken waarna we om ca. 14.45 uur  doorrijden naar onze vervolgbestemming: Middelburg.

 

Middelburg

middelburg-terras-webMiddelburg, de hoofdstad van Zeeland, is een stad vol monumenten maar vooral een héél gezellige stad! Middelburg wordt ook wel het ‘kleine Amsterdam van Zeeland’ genoemd vanwege de vele grachten, de prachtige statige panden, sfeervolle steegjes en de talloze horecagelegenheden en terrasjes.

Eigenlijk is de binnenstad van Middelburg één groot openluchtmuseum. De meeste huizen stammen uit de 16e of 17e eeuw, waardoor je het gevoel hebt even terug in de tijd te zijn.

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Middelburg is de Lange Jan, de abdijtoren. Midden in het centrum torent hij hoog boven de binnenstad uit. Omdat het centrum van Middelburg op een verhoogd stuk grond gebouwd is, lijkt de Lange Jan nóg hoger dan dat hij werkelijk is. Ook het stadhuis van Middelburg is een echte bezienswaardigheid.

Voor liefhebbers van musea is het Zeeuws Museum een echte aanrader, het vertelt op prachtige wijze het verhaal van Zeeland en Walcheren.

 

middelburg-winkelen-webLiefhebbers van een ‘terrasje pakken’ zijn in Middelburg ook prima op hun plek. Er is overal in de binnenstad wel keuze uit gezellige terrassen om te genieten van een pauze met een heerlijk drankje en een hapje.

En ook zijn er vele leuke winkels te vinden om gezellig in rond te neuzen naar een bijzondere aankoop.

 

middelburg-steegjes3-webMaar het is ook heerlijk om op je gemak te verdwalen in de leuke steegjes van het oude centrum, en de historie te proeven van deze mooie stad.


Aan het begin van de avond om 18.45 uur vertrekken we vanuit Middelburg en brengt de chauffeur ons terug naar de opstapplaatsen in Rijswijk en Den Haag.

 

Speciale ledenprijs  € 65,- p.p.                
(elders vanaf € 78,50) 


Inbegrepen:

  • Vervoer per touringcar
  • Bezoek aan Veere
  • 2 uur rondvaart over het Veerse Meer - inclusief lunch
  • Bezoek aan Middelburg

Opstapplaatsen en programma

08.30 uur:                   Vertrek vanaf Den Haag CS (busplatform boven)
09.00 uur:                   Vertrek vanaf Rijswijk - de Schilp (gratis parkeermogelijkheid)
12.00-14.00 uur:         Rondvaart Veerse Meer incl. lunch aan boord
ca. 14.45 uur:             Vertrek vanaf Veere naar Middelburg

18.45 uur:                   Vertrek vanaf Middelburg terug naar Rijswijk en Den Haag
ca. 20.30-21.00 uur:   Aankomst Rijswijk - de Schilp
ca. 21.00-21.30 uur:   Aankomst Den Haag CS

Genoemde aankomsttijden zijn afhankelijk van de verkeerssituatie onderweg.

Aanmelden kan eenvoudig:

  • via het aanmeldformulier (klik hiervoor op onderstaande knop Inschrijven)
  • of stuur een e-mail naar dagtochten@devolharding.nl
       vermeld in je bericht: VEERE én de opstapplaats van je keuze,
       vermeld ook je lidnummer(s), naam en telefoonnummer(s) 


Heb je nog vragen? Bel naar telefoonnummer 070-22 10 584

Willen je vrienden, familie of kennissen ook heel graag mee, maar zijn zij nog geen lid?  Maak hen dan eerst GRATIS lid via: https://www.devolharding.nl/lid-worden

Onze uitjes en dagtochten zijn namelijk uitsluitend voor leden van de Volharding.

Belangrijk
Er geldt een minimum deelname. Wordt dit aantal niet behaald dan zal de dagtocht geannuleerd of verzet worden. Mocht dit het geval zijn, dan word je daar tijdig van op de hoogte gebracht.   

 

 

Inschrijven