banners-activiteit-details
 
banners-activiteit-details-mob
 

Lille Antiek & Brocantemarkt

zaterdag 14 september 2024

 
Tijd
08:00 tot 23:00 uur
Inschrijfperiode
woensdag 8 mei 2024 t/m donderdag 12 september 2024
Locatie
Lille, Frankrijk
Aantal deelnemers
maximaal 60
Aantal beschikbare plaatsen
24
 

Grande Braderie de LILLE

Europa's grootste Brocante & Antiekmarkt

zaterdag 14 september 
Ledenprijs € 45,-  


Altijd al eens naar de gróótste braderie, antiek- en brocante markt van Europa gewild, om heerlijk rond te struinen op zoek naar ‘pareltjes’? Grijp uw kans: op zaterdag 14 september kunt u mee naar de Grande Braderie de Lille.
Hét dagje uit voor liefhebbers van vintage, antiek en speuren naar ‘pareltjes’.

lille-braderie-4

 

lille-braderie-11

De antiekmarkt van Lille is een jaarlijks terugkerend evenement waar duizenden antiekliefhebbers en vintageliefhebbers elk jaar reikhalzend naar uitkijken. Dit jaar wordt in het tweede weekend van september de stad Lille de wereldwijde hoofdstad van vlooienmarkten en koopjesjacht. Tijdens de Braderie de Lille wordt het hele stadscentrum een ​​enorme openluchtmarkt, met meer dan 10.000 verkopers die kraampjes langs de straten en trottoirs opzetten. Je kunt er werkelijk van alles vinden, waaronder antiek, vintage kleding, meubels, boeken, servies, kunstwerken, allerlei verzamelobjecten en nog véél meer. Het is een paradijs voor koopjesjagers en schatzoekers.

De markt bestaat uit meer dan 100 kilometer aan kramen, optredens én een kermis.

 

lille-braderie-12

Lille

Dit evenement biedt u ook de gelegenheid om deze kleurrijke stad met uitbundige architectuur te ontdekken. Kijk uw ogen uit en ontdek deze kleurrijke hoofdstad van Frans-Vlaanderen.
Lille, ook wel bekend onder de naam Rijsel, ligt in het noorden van Frankrijk nabij de Belgische grens en kreeg in 2004 het label ‘Stad van Kunst en Geschiedenis’.

En vergeet niet dat Lille befaamd is om zijn “Moules Frites”: mosselen met frites. 

lille-mosselen

Tijdens dit weekend is het gerecht van de dag dan ook
‘mosselen met friet’. Er is zelfs een wedstrijd aan verbonden voor de restaurants, die wedijveren voor de hoogste stapel lege mosselschelpen voor de deur!

 

 

Gebied Brocante markt
Door de gehele stad staan eindeloos veel kramen opgesteld dit weekend. Het kerngebied dat aan het evenement is gewijd, omvat de wijk Wazemmes, en in het bijzonder de Rue Léon Gambetta.
Antiquairs zijn ook dit jaar weer ruim vertegenwoordigd zijn. Ze zullen zich verspreiden over de boulevard Louis XIV en de boulevard de la Liberté. Er wordt ook een grote bijeenkomst verwacht van professionele verkopers die gespecialiseerd zijn in Brits antiek (Porte de Roubaix en Rue de l'Opera).

Er heerst een feestelijke sfeer mede dankzij diverse straatartiesten, muzikanten en entertainers. Ook zijn er traditionele folkloregroepen en fanfares aanwezig, waardoor een levendige en vrolijke sfeer ontstaat. Vanwege de grote populariteit van de Braderie de Lille, kan het behoorlijk druk worden op sommige plekken in de stad, dus zorg ervoor dat je voorbereid bent op de drukke straten.

afbeelding3 3

 

afbeelding2 4

 

Alvast even wat praktische tips…

 1. Trek comfortabele schoenen aan
  Een dag op deze Grande Braderie betekent veel lopen. Kies dus schoenen die zowel comfortabel als stevig zijn om de hele dag op te kunnen lopen.
 2. Wees geduldig
  De Braderie in Lille kent een toestroom van zeer veel bezoekers. Het komt daarom vaak voor dat u zich in volle straten bevindt of drukte bij de kramen ervaart. Geduld is dan een schone zaak.
 3. Anticipeer op het weer
  Omdat het weer soms onvoorspelbaar is, anticipeer op mogelijk hoge temperaturen, regen etc.
 4. Kijk goed rond om te vinden
  Maak bij voorkeur vooraf een lijstje van wat u op de Braderie zou willen ‘opgraven’. Kijk dan op de plattegrond om te zien in welke straten u waarschijnlijk het object vindt dat u zoekt. De Braderie staat echter ook synoniem voor ontdekkingen en verrassingen! Geniet en laat je verleiden door verrassende vondsten...
 5. Neem een ruime tas/trolley mee voor uw aankopen
  Vergeet niet om, afhankelijk van de geplande aankopen, een ruime tas mee te nemen. Voor aankopen van meubels en andere omvangrijke artikelen is het echter altijd mogelijk om met handelaars een latere levering af te spreken.
 6. Zorg dat u wisselgeld / contant geld bij u heeft
  Zorg dat u altijd contant geld (en wisselgeld) op zak heeft, want over het algemeen accepteren maar weinig handelaren een pinpas.

 

 

Speciale ledenprijs € 45,- p.p. (elders vanaf € 60,-)

 

Inbegrepen

 • vervoer per touringcar
 • bezoek aan Lille in Frankrijk

 

Opstapplaatsen en programma

Heenreis:
08.00 uur: Vertrek vanaf opstapplaats Rijswijk, bij De Schilp (hier kunt u gratis parkeren)
Onderweg korte pauze om even de benen te strekken etc.
ca. 11.30-12.00 uur: Aankomst in Lille


Terugreis

19.30 uur: Vertrek vanuit Lille terug naar NL
ca. 23.00 uur: Terugkomst op Rijswijk, bij De Schilp 

NB: deze reis is niet geschikt voor mensen die slecht/minder goed ter been zijn.

 

Aanmelden kan eenvoudig:

 • via het aanmeldformulier (klik hiervoor op de knop Inschrijven onderaan de pagina)
 • of stuur een e-mail naar dagtochten@devolharding.nl
     vermeld in je bericht: LILLE  én de opstapplaats van je keuze,
     vermeld ook je lidnummer(s), naam en telefoonnummer(s) 

Heb je nog vragen? Bel naar telefoonnummer (ma t/m vrij 10.00-16.00 uur) 070-22 10 584 

 

Willen vrienden, familie of kennissen ook heel graag mee, maar zijn zij nog geen lid?  Maak hen dan eerst GRATIS lid via: https://www.devolharding.nl/lid-worden

Onze uitjes en dagtochten zijn namelijk uitsluitend voor leden van de Volharding.

 

Belangrijk
Er geldt een minimum deelname. Wordt dit aantal niet behaald dan zal de dagtocht geannuleerd worden. Mocht dit het geval zijn, dan word je daar tijdig van op de hoogte gebracht.

Moet ik mijn paspoort of identiteitskaart meenemen?
Ja, je hebt een paspoort of identiteitskaart nodig als je de grens over gaat, want indien nodig moet je je kunnen identificeren. Daarom moet je altijd een geldig identiteitsbewijs meenemen. Ook naar een Europees land zonder grenscontrole. Dit kan zijn een paspoort of een identiteitskaart. Het Nederlands rijbewijs is in het buitenland geen officieel identiteitsbewijs.

braderie-lille-2022-plan-02

 

 

Inschrijven