banners-activiteit-details
 
banners-activiteit-details-mob
 

Dagje Kleef

donderdag 15 augustus 2024

 
Tijd
10:00 tot 18:30 uur
Inschrijfperiode
vrijdag 17 mei 2024 t/m maandag 12 augustus 2024
Locatie
Kleef, Duitsland
Aantal deelnemers
maximaal 120
Aantal beschikbare plaatsen
42
 

Dagje Kleef - Duitsland
donderdag 15 augustus
Ledenprijs
€ 27,-  (elders v.a. € 33,50)

kleve-schwanenburg-web

 

Op slechts een half uurtje rijden van Nijmegen, ligt Kleef. Een sfeervol stadje, in een prachtige heuvelachtige omgeving.

Kleef (Kleve in het Duits) is een sfeervol, middeleeuws stadje op ongeveer 10 km van Nijmegen, net over de Duitse grens. Kleef is op een heuvel gebouwd. Je kunt er heerlijk wandelen over gezellige pleintjes en door de winkelstraten. Ook vind je er het kasteel Schwanenburg en de Kleefse tuinen.

Veel Nederlanders komen hier inkopen doen, op zoek naar koopjes! In Kleef zijn er dan ook veel winkels, restaurants en cafés te vinden.
Bekende bezienswaardigheden in Kleef zijn: de Stiftskirche, het Museum Kurhaus en het prachtige Kasteel Schwanenburg (het Zwanenkasteel) bovenop de heuvel middenin Kleef. Helaas is het museum in de Schwanenburg toren momenteel gesloten i.v.m. onderhoud. Maar het is alsnog zeker de moeite waard om er omheen te struinen en het imposante kasteel van dichtbij te bewonderen en over de binnenplaats te lopen. 

 

kleve-centrum-web

 

Winkelen in Kleve

De belangrijkste winkelstraat in Kleef is de Große Straße. Deze gezellige winkelstraat is autovrij en volledig voetgangersgebied. Hier zijn veel winkels, restaurants en terrasjes te vinden. Veel Nederlanders komen hier voor de vaak gunstigere prijzen en een aantal typisch Duitse ketens die in Nederland niet of nauwelijks te vinden zijn.

In de Große Straße vind je ook het moderne winkelcentrum Neue Mitte. Hier kun je ook op regenachtige dagen winkelen en op een terrasje zitten voor een kopje koffie met wat lekkers. 


kleefse-tuinen-web

 

 

 

Kleefse Tuinen
Voor wie zin heeft in een wandeling en wat natuurschoon: even buiten het stadje liggen de Kleefse tuinen aan de Tiergartenstraße (gratis entree, op ca. half uur lopen vanaf het centrum). Hier kun je heerlijk rondwandelen en genieten van dit prachtig aangelegde parklandschap in barokstijl uit de 17e eeuw.

 

 

Aan het einde van de middag vertrekken we om 16.30 uur weer vanuit Kleef om terug te rijden naar de opstapplaatsen in Den Haag en Rijswijk.  

 

 Speciale ledenprijs  € 27,- p.p.

(elders vanaf € 33,50) 


Inbegrepen

  • vervoer per touringcar
  • bezoek aan Kleve/Kleef in Duitsland

Opstapplaatsen en programma

Heenreis:
10.00 uur - Vertrek vanaf Rijswijk / de Schilp (gratis parkeermogelijkheid)

10.30 uur - Vertrek vanaf Den Haag CS (busplatform)
Rond 12.30 uur: Aankomst in Kleve – dag ter vrije besteding


Terugreis

16.30 uur - Vertrek vanuit Kleve

18.30-19.00 uur: Aankomst Den Haag CS
ca. 19.00-19.15 uur: Aankomst Rijswijk / de Schilp

Genoemde aankomsttijden zijn afhankelijk van de verkeerssituatie onderweg.

 

Aanmelden kan eenvoudig:

  • via het aanmeldformulier (klik hiervoor op onderstaande knop Inschrijven)
  • of stuur een e-mail naar dagtochten@devolharding.nl
       vermeld hierbij:  KLEEF én de opstapplaats van je keuze,
       vermeld ook je lidnummer(s), naam en telefoonnummer(s) 


Heb je nog vragen? Bel naar telefoonnummer 070-22 10 584

Na verwerking van uw aanmelding ontvangt u van ons de factuur per e-mail, waarmee u de betaling in orde kunt maken.

 

Willen je vrienden, familie of kennissen ook heel graag mee, maar zijn zij nog geen lid?  Maak hen dan GRATIS lid via: https://www.devolharding.nl/lid-worden

Onze uitjes en dagtochten zijn namelijk uitsluitend voor leden van de Volharding.Belangrijk
Er geldt een minimum deelname. Wordt dit aantal niet behaald dan zal de dagtocht geannuleerd of verzet worden. Mocht dit het geval zijn, dan word je daar tijdig van op de hoogte gebracht.  

 

Moet ik mijn paspoort of identiteitskaart meenemen?
Ja, je hebt een paspoort of identiteitskaart nodig als je de grens over gaat, want indien nodig moet je je kunnen identificeren. Daarom moet je altijd een geldig identiteitsbewijs meenemen. Ook naar een Europees land zonder grenscontrole. Dit kan zijn een paspoort of een identiteitskaart. Het Nederlands rijbewijs is in het buitenland geen officieel identiteitsbewijs.

 

 

Inschrijven