banners-activiteit-details
 
banners-activiteit-details-mob
 

Eenvoudig beginnen: Vogelhuisje of vlinderkast

dinsdag 6 augustus 2024

 
Tijd
18:00 tot 21:00 uur
Inschrijfperiode
dinsdag 12 maart 2024 t/m maandag 5 augustus 2024
Inschrijving te annuleren tot
maandag 5 augustus 2024
Locatie
Het Buurhuis Bautersemstraat 3 Den Haag
Aantal deelnemers
maximaal 8
Aantal beschikbare plaatsen
8
Leeftijd
minimaal 15 jaar
 

Eenvoudig beginnen:

We maken een vogelhuisje of vlinderkast.

 

Normaal 40,- (incl. materiaal), nu met zomerkorting voor 30,- (incl. materiaal)

 

vogelhuisje-2 vogelhuisje-2a vogelhuis

 

In deze workshop van 3 uur leren we je werken met de zaag- en freesmachines, leren we je hoe je deuvels kunt gebruiken om mooie verbindingen te maken zonder zichtbare schroeven en spijkers en ga je na een gezellige sessie naar huis met je eigen, van hout gemaakte eindproduct met een winkelwaarde van ongeveer € 20,-.

Deze workshop is speciaal voor beginners of vroegere klussers die er weer even in moeten komen beginnen we met de uitleg van de werkplaats en de machines die we voor het maken van de vogelhuisjes en vlinderkasten zullen gebruiken.

Daarna start ieder voor zich met het uittekenen van de benodigde onderdelen op het hout wat we deze sessie gebruiken. Een duidelijke handleiding en bouwtekeningen worden in de workshop verstrekt.

De volgende stap is het zagen van de verschillende onderdelen. Hiervoor staan een hypermoderne zaagtafel en fijne afkortzaag ter beschikking.

dreuvelNa de korte pauze in ons Buurcafé beginnen we met het in elkaar zetten van de bouwwerken, waarbij het werken met deuvels wordt geleerd.

Het scharnieren van één zijkant om de kast schoon te kunnen maken doen we met twee spijkers.

Stap voor stap ontstaat het vogelhuisje, de grote van het gat aan de voorzijde bepaald welke soorten vogels het huisje zullen gebruiken.

Aan het eind van de sessie is het vogelhuisje of de vlinderkast klaar om mee te nemen naar huis. Om er jarenlang plezier van te hebben is het raadzaam je eindproduct nog wel te verven of lakken.

vlinder 2

 

 

 

Mocht je in deze workshop met iets anders bezig gaan, neem dan even contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

Inschrijven