Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
Biek

 

Docent Crea Atelier

Biek Krijgsman

Met mijn werk en workshops wil ik laten zien dat je door het maken van kunst een soort rust kan vinden en even kan ontsnappen aan de realiteit van elke dag. Je krijgt er weer energie van.

 

 

Biek is kunstenaar en studeerde in 1988 af aan de Koninklijke Academie der Beeldende Kunsten in Den Haag, de stad waar ze sinds 1985 woont en werkt. Sindsdien is ze altijd werkzaam gebleven binnen de culturele sector. 

 

Biek geeft voornamelijk kunstworkshops bij wijkcentra en festivals, met name in Segbroek en het Zeeheldenkwartier. Verder maakt zij schilderijen en wandobjecten.

“Mijn eigen werk maak ik voornamelijk uit recyclemateriaal. Ik vind van alles op straat en ik verzamel dingen die ik hergebruik. Deze materialen bewerk ik totdat ze bruikbaar zijn om mijn kunstwerken mee te maken.”

Zij werkt graag met textiel, plastic, hout, karton, papier-maché, potlood, krijt, verf en stiften. Maar ook met natuurlijke materialen die zij vindt in het bos of op het strand.

En doet dit dan voornamelijk met de collagetechniek en mixed media. Op deze manieren combineert zij 2D en 3D in werkstukken.

“Met mijn werk en workshops wil ik laten zien dat je door het maken van kunst een soort rust kan vinden en even kan ontsnappen aan de realiteit van elke dag. Je krijgt er weer energie van. Het is gewoon leuk om mooie dingen te maken.
Ik vind het belangrijk om dit aan zowel kinderen als volwassenen te leren."

“Het is heerlijk om in mijn woonatelier bezig te zijn met mijn werk, maar samenwerken is toch wel heel belangrijk. Daarom is het werken bij het Buurhuis  zo leuk."

 

Biek geeft workshops als vrijwillig docent in het Crea Atelier   <klik