BERRY RUTJES HOEDENONTWERPER

Noordeinde 184 ∗ 2514GR Den Haag
06 - 22600665 ∗ ofni.[antispam].@berryrutjes.comWebsite

 

Je voordeel

 

10% korting op alle cursussen/workshops!
Offline & Online

 
hofpas-berry-3x3
hofpas-berry-rutjes-3x3
hofpas-berry-rutjes-logo
 

 

Geen hoedenhoofd hebben; dat is een fabeltje. De kunst is weten welke hoed bij u past: bij uw gezicht en vooral bij uw persoonlijkheid. Een stoere fedora, een Victoriaanse rijhoed, een dophoedje, een fascinator, een zwierige flaphoed, een asymmetrische vorm … Wat u nodig heeft, is deskundig advies. En dat geef ik u graag.
 

Een bezoek aan de hoedensalon van Berry Rutjes Jr. Hatdesign is een belevenis. In een prachtig monumentaal pand staan romantische bruidshoeden, frivole fascinators, vrolijke regenhoedjes en heerlijke winterhoeden in allerlei kleuren en materialen. En u mag ze allemaal uitproberen.
  

Over Berry Rutjes
 

Na mijn modeopleiding in Den Haag, heb ik mij bij het London College of Fashion gespecialiseerd in de klassieke, ambachtelijke technieken van het hoeden maken. En in 1990 richtte ik mijn eigen atelier op: Berry Rutjes Jr. Hatdesign. Hier ontwerp en maak ik hoeden, waaronder elegante gelegenheidshoeden voor:
• een bruiloft
• een doopfeest
• een concours hippique
• een chique high tea of
• een ingetogen begrafenis.
 

Alledaagse Hoeden

Maar hoeden zijn er niet alleen voor ‘rouwen of trouwen’. Dus maak ik ook hoeden voor alledag, inclusief een collectie vrolijke regenhoedjes. Ik ontwerp voor allerlei vrouwen, van een Prinsjesdag-hoed voor Máxima tot een fascinator voor een lieve studente. En iedere keer is het een genot om een vrouw helemaal gelukkig met haar hoed – en mooie hoedendoos! – de salon uit te zien lopen. In een hoed komt alles samen: creativiteit, vakmanschap en uitstraling.
 

Workshops

Zelf een hoed maken? Een bloemcorsage maken? Hoeden passen met uw vriendinnen? Een Mad Hatter Tea Party met een heerlijke high tea? Ik vind het ontzettend leuk om mijn passie en mijn kennis door te geven, aan stagiaires, studenten of andere geïnteresseerden. Zo ontstonden mijn workshops. Een leuk idee voor:

  • een vriendinnenuitje
  • een jaarclubreünie
  • een stijlvolle vrijgezellendag
  • een dispuutslustrum
  • een onvergetelijke verjaardag of
  • als teambuilding met uw collega’s

Tijdens de workshop ‘Hoeden maken’, leid ik u stap voor stap naar uw eigen creatie: een zomerhoed of een winterhoed, een regenhoed of een zonnehoed, een fascinator of een cocktailhoed.
 

De zijden bloemen die hoeden versieren, lenen zich ook perfect voor een (pols)corsage. Elegant bij een feestelijke outfit, of als vervanging van een bruidsboeket. Creëer een uniek accessoire tijdens de workshop ‘Bloemcorsages maken’.
 

Ik zie het iedere keer weer: vrouwen die in mijn salon komen willen het liefst alle hoeden passen. Wat denkt u van ‘Hoeden passen als uitje’? Ondertussen vertel ik u ‘over de hoed en de rand’. En desgewenst verzorg ik voor u en uw gezelschap een heerlijke high tea. Zo heeft u een echte Mad Hatter Tea Party.
 

Natuurlijk kan ik ook naar u toe komen. Zo geeft u uw evenement een elegante touch. Ik tover iedere ruimte om tot een klassieke hoedensalon, waarin iedereen rustig kan passen.
 

Inschrijven? Dat doet u hier.


Salon Royal
 

Openingstijden zijn woensdag t/m donderdag van 11.00-17.00 uur en zaterdags van 11.00-16.00 uur.


In de salon van kunt u ook op afspraak terecht, op tijden wanneer het u uitkomt. Samen nemen we dan de tijd om allerlei modellen te uit proberen. Een deel van de collectie is op voorraad, maar over het algemeen maak ik een hoed speciaal voor u, met de perfecte pasvorm. Heeft u wensen qua kleur of materiaal, dan zie ik dat als een uitdaging. 
Maak een afspraak

Uiteraard zal ik u graag persoonlijk adviseren, maar het is ook mogelijk direct een hoed te bestellen via mijn webwinkel.

Volg ons ook op Instagram hier en hier

 

 

Berry Rutjes Hoedenmaker is hier te vinden op de kaart:

 

Tags:

Centrum, Kleding