Van Kleef

Lange Beestenmarkt 109 ∗ 2512ED Den Haag
070-345 22 73 ∗ ofni.[antispam].@vankleef.eu∗ website

 

Je voordeel

 

10% korting
  

 
van-kleef
untitled-1b
logo
 

Van Kleef Den Haag


downloaden 29Van Kleef is het enige nog bestaande jenever– en likeurenhuis uit de Residentie. Opgericht in 1842, is het tevens één van de oudste, nog operationele bedrijven uit Den Haag, gevestigd op de oorspronkelijke locatie in het oude centrum. Ambacht, historie en kwaliteit komen in harmonie tezamen in de vele Haagse Heerlijkheden van Van Kleef.
 

Dranken

Van Kleef biedt u een brede keuze aan Haags gedistilleerd; jenevers, wodka, likeuren en bitters. Vanzelfsprekend worden alle van Kleef dranken op basis van zuivere graanalcohol en met gebruik van natuurlijke ingredienten voor u gemaakt.  ​​

Zo zijn de de jenevers en korenwijn zo zuiver en van goede kwaliteit dat we aanraden de drank niet te koud te drinken, zeker niet uit de diepvries, omdat de smaak dan niet goed meer naar voren komt.
 

Arrangementen

Combineer uw bezoek aan Van Kleef met een arrangement en maak op unieke wijze kennis met ons assortiment jenevers, likeuren overig gedistilleerd, in de historische ambiance van onze voormalige distilleerderij. ​Bij mooi weer kunt u ook heerlijk genieten in onze museumtuin. Kijk op de site voor onze aanbod aan arrangementen.


​​Privé-Gids

U kunt ook een uitgebreide rondleiding met privé gids reserveren. Deze rondleiding voert u langs authentieke 19e eeuwse distillatie apparatuur en u hoort verhalen over de geschiedenis stoomdistilleerderij Van Kleef en de geproduceerde dranken. De uitgebreide rondleiding duurt ca. 50 minuten.
 

Museum

van-kleef-ketel2Lang, heel lang geleden, toen de straten nog gehuld gingen in de dikke dampen van de steeds meer oprukkende industrialisatie, bloeide er in het oude Haagsche centrum een fabriek van jenevers, bitterextracten en likeuren. Van Kleef stoomdistilleerderij 1ste klasse, opgericht door Lamberthus Theodorus Van Kleef, is gevestigd aan de Lange Beestenmarkt, in het oude Centrum van Den Haag. Een grote verscheidenheid aan dranken werd er gestookt welke in de aangrenzende slijterij werden verkocht.

Van 1842 tot 1986 zijn alle dranken in distilleerderij Van Kleef geproduceerd. Tot 1986, het jaar dat van Kleef als laaste Haagse distilleerderij haar deuren sloot. Besloten werd de distilleerderij, gelegen aansluitend aan het oriorignele 19e eeuwse winkelgedeelte volledig af te breken. Dit i.v.m. het brandgevaar dat de productie van alcohol in het oude Haagse centrum met zich mee brengt. 

​De ruimte die nu de museumtuin vormt, was vroeger de distilleerderij. Onder de, in de tuin nieuw gebouwde bottelarij, liggen nog 8 ​alcoholkelders, die tezamen ruim 37.000 liter alcohol kunnen bevatten... 
 

​Na een grondige restauratie, waarbij het originele winkelinterieur in oude staat hersteld is, opende Van Kleef in 2000 wederom haar deuren. Wij ontvangen u graag voor een rondleiding door de voormalige distilleerderij. U kunt uw bezoek ook combineren met een arrangement, waarbij ook een proeverij van de verschillende Van Kleef likeuren en jenevers niet ontbreekt. Wilt u echt uitpakken, behoort een culinaire omlijsting van uw bezoek ook tot de mogelijkheden.

Openingstijden:

Maandag gesloten

Dinsdag - Zaterdag 10:00 tot 18:00 uur

Zondag 13:00 tot 18:00 uur

Goede Vrijdag 12:00 tot 18:00 uur

Hemelvaart 12:00 - 17:00 uur

 

 

Van Kleef is hier te vinden op de kaart:

 

Tags:

Centrum, horeca, vrije tijd, uitgaan