Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
 

Wijn en Kunst

Weimarstraat 24A  ∗ 2562GX  Den Haag
 ∗ ofni.[antispam].@wijnenkunstatelier.nl ∗ website

 

Je voordeel

 

Proeverij-actie: Als je komt met een groep van 8 personen of meer, betaal je €25,- per persoon in plaats van € 29.50 per persoon.

 
wk-a
wk-logo
foto-wijnen-nieuwsbrief-sept-2021-nosso-verdeja
 

Wijn en Kunst

In het stukje Weimarstraat tussen het Koningsplein en het Regentesseplein vindt u tal van speciaalzaken van eigenwijze ondernemers. Zo ook WIJN & KUNST. In het karakteristieke pand op nummer 24 A, met een modern klassieke uitstraling, wordt u verrast door de combinatie van een wijnspeciaalzaak en een galerie. U wordt gastvrij ontvangen en wij helpen u graag bij het maken van uw keuze. Daarom luisteren wij naar uw verhaal en met creativiteit vinden we voor iedere situatie altijd een passende oplossing. Gastvrijheidoriginaliteit en kwaliteit, daar staan wij voor bij WIJN & KUNST!

 

Wijnspeciaalzaak - Edwin van Velzen, registervinoloog van de Wijnacademie

edwin-v-velzen

 

Er valt altijd wat nieuws te ontdekken in onze winkel. Het unieke assortiment bestaat uit meer dan 400 wijnen uit 28 landen. Er zijn wijnen uit de klassieke, bekende wijngebieden van Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland en Oostenrijk, maar wij hebben ook een zeer grote collectie wijnen uit Midden- en Oost-Europa. Wijnen uit de Nieuwe Wereld ontbreken ook niet. Wij hebben wijnen uit Zuid- en Noord-Amerika, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. Last but not least hebben wij ook wijnen uit Nederland.  

Ontdek ons spannende assortiment als u op zoek bent naar een originele wijn om cadeau te doen, wijn voor eigen gebruik, wijnen voor een feest, wijnen voor een avontuurlijke proeverij, of een heerlijke terras of strandwijn. We hebben het allemaal. Of u nu op zoek bent naar wijnen voor een chique diner, een vegetarische maaltijd, een 21 diner, BBQ, of een gewoon lekker zomers pastagerecht….natuurlijk krijgt u van ons een uitgebreid wijnspijsadvies.

Wij verkopen wijnen uit de volgende landen: Argentinië, Armenië, Australië, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Chili, Duitsland, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Hongarije, Israël, Italië, Kroatië, Libanon, Macedonië, Montenegro, Nederland, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Spanje, Uruguay, VS, Zuid-Afrika

 

Workshops en proeverijen

Wijn fascineert en imponeert. En steeds meer mensen interresseren zich voor wijn. Wie zich een beetje in wijn verdiept komt al snel tot het inzicht dat wijn best een complex product is, ook al wordt het gemaakt om van te genieten en het leven te vieren. 

In de workshop leert u de kunst van het proeven en welke factoren daarbij een belangrijke rol spelen aan de hand van 9 verschillende wijnen. We maken de proeverij compleet met allerlei passende hapjes.

Wij organiseren ook thema-proeverijen voor kleine groepen tot maximmal 15 personen. Onze specialiteit zijn de proeverijen van wijnen uit Midden- en Oost-Europa.

 

Kunstexposities - Paul van der Donk, beeldend kunstenaar

paul-vd-donk

 

Paul van der Donk studeerde in 2007 af aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Naast zijn werk in eigen atelier stelt hij bij Wijn & Kunst 8 tot 10 exposities per jaar samen met kunstenaars die werken binnen verschillende disciplines in de hedendaagse kunst.

Nadruk ligt hierbij op schilderkunst, grafiek en fotografie. Maar ook sculpturen, objecten van glas en tekeningen passeren de revue. Wat begon als een plek bedoeld voor jonge Haagse kunstenaars is uitgegroeid tot een ruimte waar ook gevestigde kunstenaars, soms van ver buiten Nederland, hun werk lieten zien. Miriam L'Herminez, Martin Koole, Ruud Becker, Malou Cohen, Annet van Stekelenburg, Niels Broszat, Maarten de Mink, Jeroen Passchier, Piotr Gardecki, Sagri Shutrit hebben reeds hun werk geëxposeerd in ons atelier.

Het concept van Wijn & Kunst komt samen door zowel wijn als kunst uit hetzelfde land te promoten.Dit draagt bij aan het internationale karakter van de stad & wijk.

 

Exposities

Plan een bezoek via emailluap.[antispam].@wijnenkunstatelier.nl

 

winkel-2021-openingstijden-contact

 

Wijn en Kunst is hier te vinden op de kaart:

 

Tags:

Zeeheldenkwartier, Boodschappen, Regentessekwartier, Valkenbos, vrije tijd & uitgaan