Lies Flipse Vrijwilligster Handwerk Atelier
lies-flipse-4x4

LIESBETH FLIPSE

VRIJWILLIGSTER HANDWERKOCHTEND

 

Liesbeth Flipse (Lies) helpt sinds oktober 2022 mee met het begeleiden van de handwerkochtend  op de donderdagochtend met als doel een fijne ochtend te hebben met elkaar.

Hoe is Lies bij de Volharding terecht gekomen?

Lies verteld:
Hiervoor ga ik even heel wat jaren terug. Mijn hele jeugd heb ik in Bilthoven gewoond. Na jaren studie en werk in Amsterdam ben ik voor de nodige verandering naar Den Haag vertrokken. Daar jaren gewerkt en vervolgens 1 jaar in Italië gewoond (de liefde!). Weer terug naar Den Haag en via Zoetermeer toch weer Den Haag waar ik nu al weer 10 jaar woon in een heerlijk appartement. Ik geniet van de zee, het strand en vrienden hier.

Na 27 jaar werken op het Johan de Witt (middelbare school), locatie nieuwkomers waar ik de intake heb verzorgd en het toetsen van de kinderen ben ik sinds september 2022 pensionada. Heerlijk weer overal de tijd voor, eigen tempo kunnen bepalen, nooit meer vroeg op en niet meer in de schoolvakanties op reis. Én weer tijd voor mijn creatieve aspiraties en dat zijn er veel: schilderen, boetseren, kinderverhalen schrijven en.......haken en breien. 

En toen.....kwam de oproep van de Volharding voorbij en mocht ik komen.
Al gauw bleek dat mijn bekwaamheden niet écht op het niveau lagen om ervaren breiers en hakers verder te helpen dus was ik erg blij met de komst van José. Zij doet het ingewikkelde werk, ik de eenvoudige vragen om hulp en samen zorgen we dat er aandacht is voor iedereen. En met behulp van koffie/thee/lekkertje/ wordt het zo een gezellig samenzijn.

Het streven is om meer mensen enthousiast te maken voor deze ochtend en wellicht het aanbod te vergroten met knopen, borduren en andere handwerkvaardigheden. 

We gaan het zien in dit nieuwe jaar! Ik heb er zin in.

 

Hartelijke groet,

Lies