Patricia Zuiderwijk Vrijwilligster Crea Cafe
Patricia Zuiderwijk

PATRICIA ZUIDERWIJK

VRIJWILLIGSTER CREA CAFE

Sinds: oktober 2022

Vorige baan: Planner HWW Zorg


Patricia volgde de workshops bij Miranda van het Crea Café, zij heeft zoveel leuke ideeën.
In het verleden werkte Patricia in een buurthuis. Hier organiseerde zij jeugd activiteiten, vakantie en woensdagmiddagen heel leuk om  te doen! Bij slecht weer heeft zij ook veel crea workshops gegeven.
Zij werd door Miranda  gevraagd  om een workshop over te nemen, dat was een succes van beide kanten.
Patricia werd gevraagd of zij vrijwilliger wilde worden.
Dat nam zij met beide handen aan! Nu kon ze weer creatieve ideeën verzinnen en ontwikkelen die te lang zijn blijven sluimeren.

je bent er voor en met de mensen om je heen, je betekent iets voor anderen.


in 2019 werd Patricia, na bijna 25 jaar bij de werkgever werkzaam geweest te zijn door en reorganisatie, werkloos.
Hierdoor kreeg ze eindelijk tijd voor haarzelf en ging leuke dingen doen. Concerten bezoeken, lezingen, gezellig met vriendinnen op een terras lunchen, wandelen.
Helaas kwam daar door corona verandering in en miste zij het contact met andere mensen. pexels-olga-kalinina-7529048Patricia vind vrijwilligers werk belangrijk om te doen, je bent er voor en met de mensen om je heen, je betekent iets voor anderen.

Haar grote voorbeeld is Frida Kahlo, een inspirerende vrouw, met prachtige kleur rijke schilderijen, zij had geen gemakkelijk en pijnlijk leven en volgde haar eigen pad, wat een ander er ook van vond.

Dromen

Haar droom is om in Spanje” Mallorca” te kunnen wonen, in een appartement met uitzicht op de haven.
Zij houdt van lekker warm weer en zon, en word er vrolijk van. Herfst en winter is zij geen fan van, het is zo’n sombere periode.

Patricia houd van lezen, dansen, muziek, film, theater met name cabaret, wandelen, dag en boottochten maken.

  • Het gekste wat zij heeft meegemaakt is dat zij aan het winkelen was met haar broer en dacht dat hij achter haar aan kwam, dus pakte zij hem bij de arm en loodste hem naar iets toe wat zij hem wilde laten zien.
    Helaas had zij de arm van een andere man gepakt, de man in kwestie zag hier de humor wel van in en liep gewoon mee, zij schaamde zich wel, haar broer moest zo lachen om het tafereel.
    In de trein is zij ook een keer in slaap gevallen op de schouder van een medepassagier, die het ook heel vermakelijk vond.


Patricia vind privé vragen van een vreemde niet prettig, zij  houd haar leven graag privé en alleen vrienden weten veel over haar.

Patricia was al enige jaren lid van de Volharding, zij kende het nog van vroeger als ziekenfonds.  De naam is vertrouwd.  Zij heeft Bewust gekozen voor de Volharding.

Het leuke aan het werken in deze buurt, het Zeeheldenkwartier, vindt zij de buurt zelf. Het is er gezellig en er is altijd wat te doen.

sta eens open voor je medemens, het doet iedereen goed

 

Patricia zou graag willen dat er meer liefde, gezondheid en vrede over de hele wereld is, sta eens open voor je medemens, het doet iedereen goed.

Ga vrijwilligers werk doen, je ontplooit jezelf, betekent wat voor de medemens, met een lach op je gezicht maak je veel mensen blij.
Het maakt niet uit waar je vrijwilligers werk gaat doen, doe het met passie, daar wordt jezelf en ook een ander gelukkig van.

 

mallorca-haven-patricia