Dagtocht Keukenhof & Bollenstreekroute

woensdag 26 april 2023

 
Inschrijfperiode
vrijdag 17 februari 2023 t/m maandag 24 april 2023
Locatie
Keukenhof
 

Keukenhof en Bollenstreekroute
het fleurigste dagje uit!

woensdag 26 april
Extra Korting! Ledenprijs € 27,50 p.p. (elders v.a. € 48)

keukenhof-11

Tijdens dit fleurige dagje uit brengt u een bezoek aan de Keukenhof in Lisse, waar u op eigen gelegenheid al het moois kunt bekijken. Aansluitend nemen we u mee voor een rondrit langs de bloeiende bollenvelden in de “Bollenstreek”.


 

keukenhof-13

 

Keukenhof, de lentetuin van Europa

Bloemenpark Keukenhof bij Kasteel Keukenhof in Lisse is de grootste tulpentuin ter wereld met ruim zeven miljoen bloembollen die iedere herfst weer handmatig worden geplant. Het is één van de mooiste attracties in Nederland, waar ook veel buitenlandse toeristen op af komen. Het bloemenpark is in 2023 slechts 53 dagen geopend. Het bloemenpark ligt centraal tussen de mooiste bloemenvelden van Nederland. In het bloemenpark zijn verschillende uitzichtpunten op de bollenvelden. 

 

keukenhof-4

Het Park

Van oorsprong ligt de nadruk op bloembollen, maar Keukenhof heeft veel meer te bieden. In het historische park uit 1857, dat in de Engelse landschapsstijl is aangelegd, komen de bloembollen prima tot hun recht. Bezoekers kunnen kennismaken met de mooiste en beste bomen, struiken, planten en snijbloemen.

Veertig tuinmannen van Keukenhof planten ieder jaar 7 miljoen bloembollen. Om Keukenhof steeds een nieuw gezicht te geven, wordt elk jaar een nieuw ontwerp gemaakt voor de beplanting. De samenstelling is zo uitgekiend, dat bezoekers gedurende de hele openstelling van bloeiende bloemen kunnen genieten.
Keukenhof inspireert haar bezoekers met verschillende stijlen in tuinen, waarbij bloembollen en bolbloemen een belangrijke rol spelen. De onderdelen van het park variëren van de Engelse landschapstuin tot de baroktuin in Franse stijl.

 

keukenhof-3

 

In de natuurtuin worden heesters en vaste planten gecombineerd met verwilderde bolgewassen. De historische tuin bevat oude tulpenrassen en toont de lange reis die de tulp heeft afgelegd voordat deze in Nederland arriveerde. In de inspiratietuinen vinden bezoekers een goede mogelijkheid om ideeën op te doen voor hun eigen tuin.

 

 

De maar liefst 15 km aan wandelpaden van de Keukenhof zijn zo aangelegd dat u een spectaculair uitzicht heeft op de heerlijk geurende bloementuinen en bloemenkassen. Tijdens uw wandeling ziet u unieke bloemenshows, schitterende vijvers en diverse paviljoens met restaurants en terrassen. 

 

Er is van alles te beleven! Zoals een groot doolhof om lekker in te verdwalen, een dierenweide waar nieuwsgierige geitjes, knorrende varkens, prachtige pauwen en knuffelachtige konijntjes wachten op uw bezoek!

keuken-c

 

 

keukenhof-10

 

 

Bloemenshows in de Keukenhof
In de diverse paviljoens wisselen vele bloemen- en plantenshows elkaar af. Hier tonen de kwekers een enorme verscheidenheid aan bloemen en planten, in alle kleuren en vormen, variërend van tulp tot roos.

Voor orchideeën wordt al jaren de duizend vierkante meter van het Beatrix Paviljoen ingericht. Deze show is de mooiste orchideeënshow in Europa.

Een traditionele topattractie is de unieke lelieshow in het Willem-Alexander Paviljoen. Het is de grootste lelieshow ter wereld. Op 6.000 vierkante meter zijn ongeveer 15.000 lelies in circa 300 verschillende variëteiten te bewonderen.

In het Oranje Nassau Paviljoen komt het gebruik van bloemen in het interieur aan de orde. Hier is te zien hoe bloemen worden toegepast in verschillende interieurstijlen. Arrangeurs laten tijdens demonstraties zien hoe bloemen op een verrassende manier worden verwerkt in een boeket.

 

Kunst keukenhof-9
Naast de schitterende bloementuinen vind je in Keukenhof ook het grootste beeldenpark van Nederland. Je kunt hier beelden bewonderen die gemaakt zijn door nationale en internationale kunstenaars.

De beelden geven het park een extra dimensie. Keukenhof heeft een samenwerking met het Museum Kröller-Müller en 25 kunstenaars. De combinatie van het bloeiende park en beeldende kunst is verrassend.

 

Eten en drinken
Wilt u tijdens uw bezoek iets eten of drinken? In het park vindt u verschillende restaurants met terrassen, waar u ieder moment van de dag kunt genieten van een lekkere lunch of warme maaltijd. Voor kinderen is er veelal een kindermenu.  
Liever een snelle hap? Verspreid over het park zijn er verschillende mobiele eetgelegenheden met o.a. koffie en snacks. 
Houdt u er rekening mee dat er bij de restaurants uitsluitend met bankpas of creditcard betaald kan worden. 

 

 

 

Na bezoek Keukenhof, rondrit Bollenstreekroute

Nadat u volop heeft kunnen genieten van de bloemenweelde in de Keukenhof, en iedereen waarschijnlijk wel een beetje moe is, vertrekken we om 15.00 uur vanaf de Keukenhof voor een mooie rit met de bus door de bloeiende Bollenstreek.

Al honderden jaren laat de bollenstreek in het voorjaar haar prachtig gekleurde bloemenvelden zien. Rondom Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout staan in de lente veel bloembollen in bloei en is er volop bedrijvigheid. De bollenvelden liggen erbij als kleurige bloementapijten. Een schitterende route om langs te toeren en prachtig om te zien!  Via deze route rijden we terug naar Den Haag en Rijswijk.

bollenstreek

 

Speciale ledenprijs € 27,50 p.p. (elders vanaf € 48,-)

 

Inbegrepen:

  • Vervoer per comfortabele touringcar
  • Entree tot de Keukenhof
  • Rondrit langs de bollenvelden

 

Opstapplaatsen en programma

09.20 uur - Vertrek vanaf opstapplaats Rijswijk / De Schilp (gratis parkeren)
09.40 uur - Vertrek vanaf opstapplaats Den Haag CS (busplatform boven)

15.00 uur: Vertrek vanaf Keukenhof voor rondrit ‘Bollenroute’
ca. 16.30 uur: Aankomst Den Haag CS / busplatform
ca. 17.00 uur: Aankomst Rijswijk / De Schilp

 

Aanmelden

  • via het aanmeldformulier  - klik hiervoor op onderstaande knop Inschrijven
  • per e-mail naar marion@devolharding.nl o.v.v.:
    KEUKENHOF  + de opstapplaats van uw keuze

    vermeld ook uw lidnummer(s), naam, adres en telefoonnummer(s)

 

Bent u nog geen lid of wilt u vrienden/familie/kennissen meenemen die geen lid zijn?
Word dan gratis lid via onderstaande link:
https://www.devolharding.nl/lid-worden


Heeft u nog vragen? Bel naar telefoonnummer 06- 4416 7401

Na verwerking van uw aanmelding ontvangt u de factuur waarmee u de  betaling in orde kunt maken.

 

Minimum aantal deelnemers
Er geldt een minimum deelname. Wordt dit aantal niet behaald dan zal de dagtocht geannuleerd worden. Mocht dit het geval zijn, dan wordt u daar uiterlijk 14 dagen voor vertrek van op de hoogte gebracht.         
 

 

 

 

Inschrijven
 

De Volharding
Roggeveenstraat 116
2518TT Den Haag

Telefoon

Algemeen/ledenservices                                   070 - 22 10 580
Uitvaartconsulent                                               070 - 346 95 71


Email

Algemeen:        ofni.[antispam].@devolharding.nl
Administratie:   eitartsinimdanedel.[antispam].@devolharding.nl
Website:           etisbew.[antispam].@devolharding.nl

aanmelden voor onze nieuwsbrief

 

word-lid-klik-hier

 

 

 

 

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.
 

Volg ons ook op social media