banners-activiteit-details
 
banners-activiteit-details-mob
 

Kerstmarkt Antwerpen

zaterdag 9 december 2023

 
Tijd
09:00 tot 20:30 uur
Inschrijfperiode
dinsdag 3 oktober 2023 t/m donderdag 7 december 2023
Locatie
Antwerpen - Belgiƫ
Aantal deelnemers
maximaal 85
 

Kerstmarkt Antwerpen

zaterdag 9 december
Kerstkado ledenprijs
€ 20,-  (elders v.a. € 45,-)

 

Op zaterdag 9 december kun je mee voor een dagje naar het altijd gezellige Antwerpen!

antwerp-christmas-markets-4

 

De kerstmarkten van Antwerpen liggen verspreid over verschillende pleinen in de historische wijk van de stad. De kerstmarkten beslaan de Grote Markt, Suikerrui, Handschoenmarkt, Groenplaats en Steenplein op het terrein van het Antwerpse Steenkasteel.

De kerstmarkten bestaan uit meer dan 100 verschillende kraampjes, waar heerlijke snacks en lekkernijen worden geserveerd, waaronder warme chocolademelk, glühwein, Belgische wafels en smoutebollen (een soort beignet of donutbal).


Geniet van de prachtige kerstboom en lichtjes op de Grote Markt en koop hier handgemaakte producten en Belgische gerechten.

antwerpen-kerstmarkt-2 antwerpen-kerstmarkt

Voor de ultieme Antwerpse kerstbeleving kun je schaatsen op de ijsbaan op de Groenplaats, gevolgd door heerlijk eten en drinken bij een van de vele stands in de buurt.

Van Suikerrui naar het Steenplein
Volg de rijen chalets en feestelijke kraampjes en zoek naar authentieke geschenken terwijl je geniet van de prachtige lichten en versieringen langs de rivier. Maak aan het einde een ritje in het reuzenrad aan de Schelde bij het kasteel, met prachtig uitzicht op de rivier op de markt.

 

kerstmarkt-antwerpen

 

Antwerpen is een stad waar veel te zien en te beleven is. De stad is zeer geliefd bij shoppers en wordt ook wel dé winkelstad van de Benelux genoemd. Het meest populaire winkelgebied is de Meir is het drukst bezochte winkelcentrum in de binnenstad heet de Grand Bazar Shopping Center gelegen bij de Groenplaats. Shopliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Haal nog even wat leuke cadeaus voor Kerst!

Bezoek ook de historische binnenstad met de vele, mooie pleinen en de Grote Markt en geniet van een heerlijk Belgisch biertje of echte Vlaamse frites. 

 

Wil je liever cultuur opsnuiven dan heeft Antwerpen ook van alles te bieden. Denk aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal met haar grootste gotische bouwwerk, het Paleis op de Meir en het Havenhuis. Allemaal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Daarnaast kent Antwerpen ook tal van indrukwekkende musea. Om er maar een paar te noemen: het Rubenshuis, het Mode Museum, het openluchtmuseum Middelheim met het imposante beeldenpark en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Antwerpen voor iedereen wat te bieden!

 

Winkelen in Antwerpen 

antwerpen-05 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Steeds meer mensen bezoeken Antwerpen met maar één doel: shoppen. En dat kan hier volop! Wat het winkelaanbod betreft doet Antwerpen namelijk niet onder voor grote wereldsteden. Het leuke is dat hier de vele winkelzones bijna naadloos op elkaar aansluiten. In het prachtige historische centrum kunt u het rondsnuffelen goed afwisselen met een hapje eten en een biertje pakken. Aan de belangrijkste winkelstraat ‘de Meir’ zitten alle grote ketens. Het drukst bezochte winkelcentrum in de binnenstad is ‘Grand Bazar Shopping Center’ gelegen bij de Groenplaats. Shopliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

 Ben je toe aan iets knussers, ga dan naar het buurtje ‘Wilde Zee’. Hier vind je originele winkeltjes en kun je je verheerlijken aan de etalages van delicatessenzaken. Kom je speciaal voor mode en kleding? Ga dan naar de Modewijk en naar het trendy ‘Quartier Latin’.

 

Aan het begin van de avond vertrekken we om 18.30 uur weer vanuit Antwerpen om terug te rijden naar de opstapplaatsen in Rijswijk en Den Haag.

 

Kerstkado ledenprijs € 20,-                (elders vanaf € 45,-)    kerstkado-1 3
Programma

 

Heenreis:
09.00 uur - Vertrek vanaf opstapplaats Den Haag CS / busplatform boven

09.20 uur - Vertrek vanaf opstapplaats Rijswijk / De Schilp (hier kun je gratis parkeren)
Rond 11.00-11.30 uur: Aankomst in Antwerpen – middag ter vrije besteding


Terugreis

18.30 uur: Vertrek vanuit Antwerpen terug naar NL

ca. 20.00-20.15 uur: Aankomst Rijswijk / De Schilp
ca. 20.30-20.45 uur: Aankomst Den Haag CS / busplatform

Genoemde aankomsttijden zijn afhankelijk van de situatie onderweg.

 

Inbegrepen:

 • vervoer per touringcar
 • bezoek aan Antwerpen

 

Aanmelden:

 • via het aanmeldformulier (klik hiervoor op onderstaande knop “Inschrijven”),
  betaling via Ideal
 • per e-mail naar dagtochten@devolharding.nl
  vermeld hierbij:
  keuze van opstapplaats
  lidnummer, naam, adres en telefoonnummer (mobielnr)

  Reis je met meerdere personen? Kies dan zoveel mogelijk dezelfde opstapplaats.


  Heb je nog vragen over deze dagtocht? Bel ons dagtochten informatienummer 070-22 10 584


Belangrijk
Er geldt een minimum deelname. Wordt dit aantal niet behaald dan zal de dagtocht geannuleerd worden. Mocht dit het geval zijn, dan word je daar ruim tevoren van op de hoogte gebracht.

Moet ik mijn paspoort of identiteitskaart meenemen?

Ja, je hebt een paspoort of identiteitskaart nodig als je de grens over gaat, want indien nodig moet je je kunnen identificeren. Daarom moet je altijd een geldig identiteitsbewijs meenemen. Ook naar een Europees land zonder grenscontrole. Dit kan zijn een paspoort of een identiteitskaart. Het rijbewijs is in het buitenland geen officieel identiteitsbewijs.

 

 

Inschrijven