Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
cris-bb

 

Docent Keramiek & Pottenbakken

Cristiana Vignatelli Bruni

Van intuïties tot ideeën en concrete projecten, je wordt stap voor stap begeleid om je creatieve fantasieën werkelijkheid te laten worden! 

 

 

Ik kom uit Italië, Rome. Hier begon, al op zeer jonge leeftijd, mijn avontuur met tekenen en keramiek. Toen ik negen was begon ik aan mijn artistieke reis, onder begeleiding van doorgewinterde keramiekmeesters.  Toen was het dat ik keramiek ontdekte....het was liefde op het eerste gezicht en dit verbazingwekkende materiaal is nog steeds een fundamenteel onderdeel van mijn leven als ontwerper, kunstenaar en docent.

Met een achtergrond in kunstgeschiedenis en meer dan twintig jaar professionele ervaring in keramische kunst en onderwijs, word ik gedreven door een passie om de wonderen van dit prachtige ambacht en zijn magische, alchemistische sferen te delen.

In 2016 kwam ik naar Nederland voor een kunstresidentie en, gefascineerd door de levendige kunst- en ambachtsgemeenschap, besloot ik er mijn thuis van te maken. Door hier kunst te blijven studeren en mijn eigen praktijk op te zetten.

Mijn artistieke expressie gedijt op het kruispunt van ambacht, design en hedendaagse kunst. Of het nu gaat om het maken van functionele stukken of meeslepende installaties, ik zie deze disciplines als onderling verbonden gebieden van experimenteren!

 De keramische wereld is heel breed, er zijn zoveel verschillende technieken om vormen te maken, verschillende kleuren, decoraties en oppervlaktebehandelingen te creëren!

Het proces is altijd open en dynamisch, de materie volgt haar stroom, vormen worden bepaald door de specifieke gebruikte processen en door het gedrag van het materiaal.

Van intuïties tot ideeën en concrete projecten, je wordt stap voor stap begeleid om je creatieve fantasieën werkelijkheid te laten worden!

 

 img-7028

 

Tijdens de verschillende keramiekcursussen in het Keramiek

Atelier verdiep je je in de technische kennis van het keramische materiaal en de aanverwante materialen (bijv. de verschillende soorten kleuren en gips) en in veel verschillende technieken, waarbij je altijd een speelse benadering behoudt, zodat je klaar bent om je ideeën de vrije loop te laten.

Door een begeleide keuze van werkmethodes, texturen, vormen en kleuren creëer je unieke stukken. Of het nu functionele of sculpturale stukken zijn, 

ze zullen al je instinctieve creativiteit uitstralen!

Klaar om je aangeboren creativiteit te ontketenen en al je zintuigen te prikkelen door keramiek?

Kom naar het Keramiek Atelier in het Volharding Buurhuis  voor dynamische keramiek en pottenbak workshops, we staan te popelen om deze creatieve reis samen met jou te beginnen!

 
Cristiana

 

 Cristiana geeft les in het Keramiek Atelier  <klik